INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Damesmode - Luxe- Fashion - Xandres ©


Xandres

Herfst - Winter 2015 / 16


Het modebeeld van Xandres staat komende winter – letterlijk en figuurlijk – bol van symboliek. Een frisse wind blaast doorheen een collectie die gebaseerd is op de ovale vorm. Geïnspireerd door het ei als bron van nieuw leven. In deze digitale tijden was de lokroep van de natuur immers nog nooit zo groot. En om de cirkel (net zoals het ei) rond te maken geven high tech materialen comfort aan een collectie die volledig in het teken staat van een nieuw begin. The future looks bright.

Niet toevallig is ‘embryonic’ het laatste modewoord in de wereld van design en interieur. De ovale eivorm als vertrekbasis resulteert in mantels en coconjurken met ronde coupes. Oversized capes bieden bescherming tegen barre winterkoude en nodigen uit tot cocooning.

Als reactie op de toenemende mogelijkheden van onze tijd experimenteren ontwerpers met nieuwe technieken en materialen van de toekomst. Er wordt gevlochten, geweven, gebreid en geborduurd. In de wintercollectie van Xandres resulteert dit in gestructureerde stoffen, harig tricot en double face designs.

Een biker jacket krijgt een stoere lederlook met de lichtheid van een hightech materiaal. Faux leather duikt op als een biesje op een jurk of metallic accent op een kokerrok, maar omhelst evengoed een total look in de gedaante van sexy slim fit pants of geperforeerde tops. Esthetica gaat op die manier hand in hand met draagcomfort en onderhoudsvriendelijkheid.

Hetzelfde geldt voor de fluïde mantels in technische polar met de look van washed wool. Het kleurenpallet is al even zacht: poederachtig nude met oranje en grijze tinten met turquoise. Gemakkelijk voor korte autoritjes en geschikt voor de wasmachine. Bij Xandres staat mode immers ook in functie van de levensstijl van moderne vrouwen.

Anderzijds heeft het merk altijd al veel waarde gehecht aan traditie en vakmanschap. In de geest van de eeuwenoude Japanse Sashiko-traditie ontstaan geometrische en grafische patronen door het gebruik van contrasterende garens en het volledig gebruik van ‘lege’ ruimten.

En omdat deze nieuwe tijden vragen om balans, wordt als tegengewicht voor de high tech materialen ook inspiratie geput uit het dierenrijk. Animale prints nemen de gedaante aan van kevers, vlinders en luipaard.

Een ander deel van de collectie staat dan weer in het teken van barokke schilderijen en Middeleeuwse wandtapijten. Zwart fluweel en dramatisch rood fungeren als canvas voor figuratieve patronen, terwijl een stilleven van bloemen op een tricot pullover verschijnt.

 

Foto: Damesmode - Luxe- Fashion - Xandres ©

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA