INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Mode Femmes - Fashion Luxe - Xandres


Xandres

Josje Huisman ontwerpt stijlvolle, vrouwelijke hoed voor Xandres


Dit najaar pakt Xandres uit met een bijzondere Inspiring Woman-samenwerking: zangeres Josje Huisman ontwierp voor het Belgische modehuis een exclusieve, stijlvolle hoed. In een zachtroze tint en met een strakke, eigentijdse vorm is het dé ideale hoed om jouw najaarsoutfit karakter te geven.

Ambachtelijk en Belgisch
Elk seizoen laat Xandres zich inspireren door een power woman van eigen bodem die een ambacht kan. Na de eerste meeting met Josje sloeg haar passie voor hoeden meteen over op het Xandres-team.

Hoeden zijn helemaal terug van weggeweest. Bij Xandres vind je dit najaar een uiterst stijlvol en modieus exemplaar dat ontworpen is door Josje. Om het ambachtelijke en exclusieve karakter te benadrukken, zijn er maar 100 hoeden beschikbaar en elk hoed is apart genummerd. “Hoeden zijn al lang een grote passie van mij”, vertelt Josje. “Ik ben graag creatief bezig en maak mijn hoeden zelf. Om me te verdiepen in het vak volgde ik in Antwerpen een opleiding tot modist of hoedenmaker.”

Less is more
De hoed die Josje voor Xandres ontwierp, is een stijlvol model in classy roze. De strakke hoed past perfect bij de najaarscollectie van Xandres die gedicteerd wordt door stoffen met een opvallende structuur: ribfluweel, wol, ruiten … “Dankzij de sobere vormgeving en looks wordt de combinatie met je outfit niet te druk”, verklaart Josje. “Je kunt de hoed dus makkelijk combineren. Het is een mix van elegant en stoer. En je draagt de hoed zoals je dat zélf wil: tot over je voorhoofd, of liever wat meer achter op je hoofd, als je bijvoorbeeld korter haar hebt of speelt met enkele losse lokken op je voorhoofd.”
De stevige, kwaliteitsvolle vilt houdt mooi z’n vorm en is ideaal voor het najaar. Al kan je deze hoed eigenlijk het hele jaar dragen, benadrukt Josje. De lichtroze tint staat mooi bij elke vrouw. De ronde vorm – een beetje atypisch – en de brede, stevige rand ogen tijdloos en karaktervol.

Must-have in élke garderobe
Josje: “Ik ben ervan overtuigd dat elke vrouw – en man – een hoed in de garderobe moet hebben, als is het maar voor een speciale gelegenheid. Zelf draag ik m’n hoeden dagdagelijks. En ik zie steeds vaker hoeden opduiken in het straatbeeld. Ik zou iedereen adviseren om te investeren in één veelzijdige hoed die bij veel outfits past. Op regenachtige dagen houden hoeden je haren en gezicht droog en ze vormen altijd een mooie toevoeging bij je outfit. Doen!”
 

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA