INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Mode Femmes - Fashion Luxe - Xandres


Xandres

Xandres & Xandres Gold AW18


In 2018 viert Xandres zijn 50ste verjaardag en dat feestgevoel trekt het Belgische modemerk door naar de herfst- en wintercollectie. De autumn/winter 2018 collectie kreeg daarom als toepasselijke naam Luxurious Chaos. Deze vormt de rode draad doorheen alle AW18 trends van Xandres en Xandres Gold waarin glamour, fun en kleur centraal staan. Omdat een feest niet geslaagd is zonder een al even spectaculaire after party, kan je de AW18 collectie ook na het dansen eindeloos blijven combineren.
Deze after party vormde meteen ook het uitgangspunt voor de AW18 campagne van Xandres en Xandres Gold, die werd ingeblikt door Belgische fotografe Marie Wynants. Samen met styliste Lisa Lapauw en make-upartieste Florence Teerlinck brachten modellen Isabel Deprince en Marte Boneschansker het feestbeeld tot leven. Life is a party, dress like it!

Gently Rough
Party en after party. Stoer en frivool. Zacht en ruig. De AW18 collectie van Xandres en Xandres Gold is er één vol tegenstrijdigheden en dat uit zich duidelijk in de Gently Rough trend. Hierin mix en match je zachte breisels geborduurd met oversized pailletten met hippe ruitenprints, denim en kraagjes afgewerkt met studs of mantels met aaibare faux-fur kragen en zakken. Het spelen met verschillende texturen zorgt keer op keer voor een frisse en moderne look die dankzij de toevoeging van eclectische en kleurrijke prints elke persoonlijkheid voorzien van een geslaagde finishing touch.

Victorian High Society
Nog meer mixen en matchen? Nog meer contrasten? Dat kan je dankzij Xandres en Xandres Gold’s Victorian High Society trend. Hoog opstaande kraagjes, romantische kanten blouses, plissés en luxueuze stoffen transporteren je terug naar het Victoriaanse tijdperk, weliswaar met een moderne touch. Afgewerkt met kleurrijke bloemen- en vogelprints, franjes en ruches bezorgt Victorian High Society elke vrouw de nodige portie drama voor AW18.

Winter Glamour
Eindeloos combineren is niet mogelijk zonder de juiste basics en pure silhouetten. Omdat Xandres en Xandres Gold weten dat je ook op het werk als vrouw de nodige glamour kan gebruiken, zonder de letterlijke glitters, is er voor AW18 de Winter Glamour trend om iedere garderobe te vervolledigen. In dit thema focust het Belgische modehuis zich op de juiste pasvorm, vrouwelijke snits en luxueuze accenten. Hier vind je naast het perfecte broekpak ook fluwelen afwerkingen, kleurrijke accenten en multitasking jurkjes die je moeiteloos van de werkvloer naar het feest brengen.

No Music? No party!
Dat het feest dit jaar eindeloos mag blijven duren is meer dan duidelijk. Om het feestgevoel nog dat tikkeltje extra in de verf te zetten, werden de kleuren van de AW18 collectie aan de hand van al even kleurrijke liedjes bepaald. Eiffel 65’s aanstekelijke ‘I’m Blue’ melodie, vertaalde zich in een fel reflex blauw dat werd aangevuld door sunset oranje. In zowel monochrome stuks als op vrolijke konijntjesprints en speelse grafische prints werkten de contrasterende kleuren samen om een gebalanceerd en stijlvol geheel te creëren. Het zachtere kleurenpalet bestaande uit roze, beige en aardetinten haalde zijn inspiratie bij de klassieker ‘Killing Me Softly’. De verschillende kleuren vloeien harmonieus in elkaar over, maar verstommen met de nodige uithaal door ook op animal prints en faux fur te verschijnen. Last but not least, keek het Belgische modehuis naar één van de grootste hits aller tijden: ‘Purple Rain’. Gaande van een donker paars tot zacht lila springen deze tonen onmiddellijk in het oog, zeker wanneer ze met een even rijk groen gecombineerd worden in prints en finishing touches.

Xandres Gold
Een laatste reden om dit jaar feest te vieren is de naamsverandering van Xandres’ zustermerk. Xandres welbekende Xandres xline gaat vanaf nu als Xandres Gold door het leven.
Na 15 jaar de Belgische stijl en trends vertalen naar modellen tot maat 54, werd het tijd voor een nieuwe naam. “We wilden af van elke mogelijk connotatie met extra large” aldus Tine Naessens, Marketing Manager. Dit staat haaks op wat het Belgische modehuis met dit zustermerk net wilde bereiken. Elke klant, elk model en elk figuur is goud waard. Daarom werd Xandres Gold geboren, een naam die het belang van elke klant in de verf zet, doet denken aan glamour en verbonden is aan het Xandres DNA.

Bij Xandres Gold vind je alle trends uit de Xandres collecties, zij het met subtiele details en aangepaste lengtes, snits en materialen die elk curvy figuur stylish en comfortabel flatteren. Vergeet extra large, Xandres Gold is simpelweg extra stijl en extra mogelijkheden voor elk figuur met dat beetje meer.

 

Foto: Mode Femmes - Fashion Luxe - Xandres

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA