LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Damesmode - Fashion Luxe - Xandres
Xandres
5 Decades Xandres

Belgische modehuis Xandres blaast 50 kaarsjes uit en viert met 5 zomerse jurkjes en 5 exclusieve carrés.

50 jaar Belgische mode. Dat is gelijk aan een halve eeuw expertise, 5 decennia Belgische passie en 50 jaar liefde voor mode en inspirerende vrouwen. Aangezien geen verjaardag compleet is zonder een nieuwe feestjurk, besloot Xandres om zijn 50ste verjaardagsjaar daarmee te starten. Het Belgische modehuis creëerde voor de gelegenheid 5 zomerjurkjes gedragen door 5 Belgische topmodellen uit heden en verleden.

Alles carrément in vijfvoud: 5 jurkjes gedragen door 5 inspirerende vrouwen, die op hun beurt 5 zijden carrés creëerden.

Xandres’ designteam tekende vijf vrolijke, frisse en vrouwelijke jurkjes die dit voorjaar zullen kleuren. 5 verrassende en ontzettend verschillende jurkjes, voor heel verschillende types vrouwen. Om de spotlight te schijnen op 5 decennia inspirerende, Belgische mode schakelde Xandres 5 Belgische topmodellen uit het verleden in. Delfine Bafort die model stond in 2006, Hannelore Knuts, onder andere uit de RED campagne van 2011, An Oost uit 2006, Ishioma van een Xandres Limited collectie, en Isabel Deprince, het huidige Xandres model sinds de wintercampagne van 2017, kropen alle vijf samen voor de lens van de Belgische fotografe Marie Wynants op het strand van Duinbergen, omsingeld door een sterke, vrouwelijke Belgische crew.

“Peter Lindbergh was dé inspiratie voor het beeld dat ik wilde neerzetten. Hoe hij sterke vrouwen portretteert vond ik prachtig aansluiten bij de visie van Xandres”, licht fotografe Marie Wynants haar inspiratie achter het campagnebeeld toe.

Dit seizoen dus niet 1 inspiring woman voor de samenwerking, maar wel 5 exclusieve collabs. Deze 5 Belgische schoonheden stonden immers niet enkel model voor deze unieke verjaardagscampagne, zij gaven ook elk hun visie op een zijden sjaal. “Om de beginjaren van ons merk in de verf te zetten, grijpen we terug naar de iconische zijden carré die al meegaat sinds het prille begin in 1968. Een zijden sjaaltje, dat dankzij het inventief gebruik van kleuren en prints mee evolueerde door de jaren heen en uitgroeide tot een tijdloos, signature piece van Xandres”, legt Isabelle Santens het vertrekpunt van de samenwerking verder uit.

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA