INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Scabal


Scabal

HERFST-WINTER 2011/2012: EEN NIEUW COMMUNICATIE-CONCEPT!


Scabal kondigt met genoegen aan dat het vanaf het Herfst/Winter 11-12 seizoen met een nieuw concept start voor zijn visuele en inhoudelijke communicatie. Scabal blijft maatpakken en prêt-à-porterkostuums maken – zie hieronder voor een preview – maar onze communicatie zal zich vooral richten op Scabal’s basisproduct, namelijk stoffen.

Stoffen zijn de ziel van het kleermakersvak en daar ligt onze expertise en ons hart. Daarom zullen we in onze nieuwe communicatie de oorsprong en ontwikkeling van onze stoffen in een nieuw licht plaatsen en hun technische eigenschappen en creatief potentieel nog beter uitleggen.
Scabal zal twee maal per jaar verscheidene nieuwe stoffencollecties voorstellen, die elk door een type stof worden vertegenwoordigd. Elk type stof wordt gekoppeld aan een fictieve mannelijke persoonlijkheid waarvan de naam en het bijhorend verhaal de oorsprong, de kwaliteit en de visuele eigenschappen van de stof zullen weerspiegelen. Kortom, elke stof krijgt zijn eigen peetvader.
Zo krijgen onze stoffen een persoonlijkheid die klanten moet inspireren en het hen makkelijker zal maken om een stof aan te voelen en haar technische eigenschappen en designpotentieel beter in te schatten. Seizoen na seizoen stellen we een klassevolle Scabal portretgalerij samen die onze boodschap op een unieke en originele manier zal brengen. Voor het eerste herfst/winterseizoen breken zes persoonlijkheden het ijs. Ze vertellen je alles wat je over onze nieuwe HW 11/12 stoffencollecties moet weten. In sneak preview stellen we er al drie van voor: Mr. Natural, Mr. Festival en Mr. Explorer!

Stof n° 702806 en Mr. Natural
Ben je een zakenman die zijn natuurlijke kantjes koestert, dan is dit flanel geknipt. Flanel, dat oorspronkelijk de favoriete stof van houthakkers en timmerlui was, dankt zijn reputatie aan zijn eigenschap om de warmte uitzonderlijk goed vast te houden. De luxueuze uitvoering in Super 130’s wol en modieuze Britse stijl, zal alle moderne helden verleiden. Het beroemde garen van het Saxon-schaap geeft aan het flanel een volumineus en wollig gevoel, dat nog wordt versterkt door de speciale behandeling met warm water en zeep. Kortom, de perfecte stof om je elegant te kleden tijdens de koude wintermaanden, en die je elke dag in zachtheid omhult.

Stof n° 500878 en Mr. Festival
Als je piekfijn uitgedost en in pure luxe feest wil vieren, dan is de ‘Festival’ collectie net wat je zoekt. Deze levendige collectie omvat een weelde aan kwaliteitsstoffen en prachtige designs, van tijdloos tot excentriek, en voor elk type feest. Festival staat voor kwaliteit in de afwisseling. Neem dit prachtige, elegante fluweel. Fluweel is een typisch Britse stof, die traditioneel wordt geassocieerd met adel en kunst. Het is samengesteld uit kostbare katoenvezels die gelijkmatig verdeeld zijn, met een dichte pool die je dat speciaal getuft gevoel bezorgen. Karakter, adel en elegantie in één! Perfect als je op zoek bent naar een formele ceremoniële outfit met een uitzonderlijk karakter en waarmee je de hele avond bij je gasten in het oog zal springen.

Stof n° 851987 en Mr. Explorer
Ben je een actieve weekender die er ook in zijn vrije tijd British smart wil uitzien, dan is deze stof ideaal voor jouw favoriete vrijetijdsblazer. De stof combineert ultrafijne lamswol met kasjmier van topkwaliteit. Haar zachtheid geeft in alle omstandigheden een comfortabel gevoel. Het subtiele geborstelde effect brengt kleine toefjes wol aan het oppervlak, wat aan de stof meer volume geeft en haar aangenaam warm maakt. De verfijnde blauwe ruitpatronen maken het grijs helderder en zorgen voor een vrolijk effect. Stof n° 851987 zal met zijn harmonieus evenwicht tussen traditie, mode en top Scabal-kwaliteit jouw vrije tijd op een hoger niveau tillen.

Een nieuw pak!
De herfst staat voor hevige windvlagen en intens verwarmen, met een natuur die in een paar weken van groen naar geel en paars overgaat. Als de bladeren beginnen te vallen, is het de perfecte timing om een splinternieuw pak te lanceren. Voor Herfst/Winter 2011/2012 stellen we het nieuwe model ‘S’ voor. Zijn sleutelwoord is ‘slank’. Het jasje is de slankste en meest modieuze pasvorm van bij Scabal.
Hij is ook heel kort, met aanpassende schouders, slanke mouwen en een revers die amper 6,5 cm meet. Voeg daarbij de strakke broek met sigarettenpijpen, en het resultaat is een trendy nauwsluitend pak die alle mannen met oog voor mode en kwaliteit zal aanspreken.

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA