INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Scabal


Scabal

Lente/zomertrends 2011: de juiste wol voor het juiste pak


Stoffen behoorden altijd al tot de vaste kern van het productenaanbod van Scabal, en de volgende lente/zomercollectie omvat heel wat nieuwe lijnen. De collectie oogt bijzonder vrolijk met frissere zomerkleuren, en ze straalt zelfvertrouwen uit – een trend waarbij ook Scabal’s nieuwe kledingcollecties moeiteloos aansluiten.

HERENSTOFFEN: FRISSERE KLEUREN MOGEN WEER
Over het algemeen worden de herenstoffen fijner en lichter van kwaliteit. De tinten mogen zomers licht zijn, zoals grijs, beige of zachtblauw, of uitgesproken modern genre midden- of helderblauw of klassiek zwart. Frisse accenten maken het ontwerp levendiger en kleurrijker en plaatsen de comfortabele lichtheid van de stoffen in de kijker. Ook microdessins en semi-effen stoffen zijn erg in. Zij ogen uitermate elegant en lenen zich voor uiteenlopende gelegenheden. Wie echt luxueus en elegant gekleed wil gaan, zweert nog altijd bij superfijne wol en zijdekwaliteiten.

Homer
Voor het eerst in zijn geschiedenis voegt Scabal de zachtheid van nerts toe. Van deze luxueuze 230 gram Super 150’s wolsoort met keperpatroon zijn er 34 artikels verkrijgbaar in knappe ruitjes, streepjes en semi-effen uitvoeringen.

Eos
Om de vernieuwingen op het gebied van het pak compleet te maken, ontwikkelde Scabal de Eos ‘Box Collection’ – de exclusieve luxelijn van het seizoen. Deze ultrazachte Super 180’s is vermengd met zijde en is verkrijgbaar in 16 verschillende uitvoeringen gaande van lichte fantasiestreepjes in grijs, lichtblauw en beige tot een klassieke waaier van stralende midden- en donkerblauwe tinten.

Caravelle
zal beslist in de smaak vallen bij wie veel reist. Het is een vederlichte stof – een mengsel van wol en microvezels – die nauwelijks rimpelt. Met zijn 240 gram is hij verkrijgbaar in effen en streepjesuitvoeringen in klassieke tinten.

Heroic
Terug naar de jaren ‘60, met deze heruitgave in een kwaliteit van 280 gram van Scabals allereerste Super 100’s versies. Geen speciale afwerkingen, geen nieuwe effecten, gewoon degelijke kwaliteit. De 57 stoffen zijn eveneens wat kleurrijker, met fantasieruitjes en sterk contrasterende streepjes in rood, blauw, geelen donkerbruin, en een waaier aan semi-effen uitvoeringen.

Mirage
Deze Super 130’s kwaliteit werd opgewaardeerd naar een Super 140’s, en met zijn 210 gram is de stof nog lichter dan hij al was. Een prestatiegerichte zomerstof met een plain-weave in 31 uitvoeringen, overwegend beige, grijs en lichtblauw.

STOFFEN VOOR JASJES
De dessins voor het nieuwe lente/zomerseizoen 2011 zijn opvallend kleurrijker en vertonen meer contrasten. Grote ruiten of Prince of Wales-ruiten in frisse kleuren blijken onontbeerlijk dit seizoen. Er duikt ook veel zuiver linnen op, zowel voor jasjes als voor broeken en pakken. Niet te verwonderen, want het voelt heerlijk koel aan en is dan ook geknipt voor warme dagen. Met “Pure Linen” biedt Scabal een compleet nieuwe collectie van deze comfortabele stof aan.

Mosaic
Deze collectie omvat drie kwaliteiten – Super 130’s, Super 100’s en cool wool– in frissere en vooral kleurrijkere uitvoeringen. Zoals de naam al doet vermoeden, spelen fantasierijke windowpanes, vichyruitjes en glenchecks een glansrol in deze lijn, met fel contrasterende wit/blauwe en zwart/blauwe dessins.

St. Tropez
De sleutelwoorden voor deze vrijetijdsjasjes in linnen en katoen: een nonchalante vormgeving, opvallende windowpanes en vichyruitjes in een brede waaier van gewaagde tinten, tot zelfs roze en groen toe. St. Tropez omvat uiteenlopende kwaliteitsmixen van linnen, denim, katoen, wol, zijde en kasjmier. De ‘double-faced’ stoffen zijn ideaal om een heerlijk zacht vrijetijdsjasje van te maken.

 

Foto: Scabal

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA