GASTRONOMIE & HOTELWEZEN

TRENDY RESTAURANTS

 
Gastronomie & Hotelwezen Trendy restaurants
 
Gastronomie & Hotelwezen Trendy restaurants
 
Gastronomie & Hotelwezen Trendy restaurants
 
Gastronomie & Hotelwezen Trendy restaurants
 

Le Sanglier des Ardennes

Al meer dan 65 jaar is hotel en restaurant Le Sanglier des Ardennes één van de bekendste namen in het kleinste stadje ter wereld. Naamsbekendheid die de gedreven eigenaars Frédéric en Caroline Caerdinael nooit als vanzelfsprekend hebben genomen. Daarom hebben ze als ondernemers al die jaren blijven investeren om hun zaak in topconditie te houden.

Le Sanglier des Ardennes in Durbuy onderging recent een uitgebreide renovatie met eigentijdse kamers, spa & wellnesscenter, heringericht restaurant én een nieuwe brasserie. Deze laatste bekoorde zedert 2012 ook de inspecteurs van Michelin en zo werd Brasserie Fred met een Bib Gourmand vereerd.
 
Ode aan de Ourthe
De grondige renovatie en uitbreiding van de faciliteiten betekende voor Le Sanglier in menig opzicht een mijlpaal. Het comfort werd immers aanzienlijk verhoogd en de culinaire en ontspanningsmogelijkheden uitgebreid. Maar het was vooral de visie van het echtpaar  rond deze operatie die grensverleggend was.

Waar het hotel vroeger vooral door zijn locatie gericht was op de stadskern werden de meeste nieuwe faciliteiten gecreëerd zodat de klant langs de achterzijde kan genieten van de Ourthe en het zicht op het kasteel van Durbuy. Die uitbouw is haast symbolisch voor Durbuy. Een stadje te midden van de groene Ardennen. Vooraan de oude, historische stadskern, achteraan een typisch Ardens landschap inclusief wilde rivier die samen voor een unieke beleving zorgen.
 
“Ik droomde ervan om heel het hotel te kunnen optillen en 180 graden te draaien,’ vertelt Frédéric Caerdinael met een kwinkslag. “Gezien dat niet zo makkelijk was, hebben we alle nieuwbouw met optimaal zicht op de natuur ingericht. Daardoor verhogen we het Ardennen gevoel en gebruiken we het serene landschap en de Ourthe als natuurlijke rustbrenger. Maar wie graag zoals vroeger op het terras zit met zicht op het sfeervolle hart van  Durbuy wordt nog altijd op zijn wenken bediend.”

Brasserie Fred onderstreept stedelijke allures
 Verhoogde het zengehalte van het hotel aanzienlijk, dan zorgde het echtpaar er ook voor dat het typisch klein stedelijk karakter van Durbuy niet verloren ging. Wel integendeel. Al telt Durbuy maar 350 zielen toch biedt Le Sanglier des Ardennes naast een traditioneel restaurant met historische armagnactheek (bijna alle jaren vanaf 1900 tot heden) en sigarenlounge ook een vlotte, laagdrempelige brasserie.
 
In Brasserie Fred kan je genieten van onder meer regionale klassiekers met forel of rivierkreeftjes in een hoofdrol naast eigentijdse smakelijke voltreffers zoals een cappuccino van eekhoorntjesbrood. Gezien de kwaliteit én het prijsniveau werd de brasserie recent met een Bib Gourmand vereerd.
 
Daarnaast biedt het charmante restaurant Le Sanglier des Ardennes een verjongde kijk op Ardense gastronomie. Een wijnkelder met meer dan 15.000 flessen wijn, waaronder zeldzame referenties en nieuwe ontdekkingen onderstreept de gepassioneerde aanpak van het echtpaar Caerdinael.

Koken, wijnproeven, vissen, fietsen, Vespa, jeep, helikopter
Voor de meerwaardezoekers biedt het team ter plaatse tal van specifieke ontspanningsmogelijkheden. Kookdemo’s, interactieve kook,- en wijnproefsessies, hengelinitiatie aas,- of vliegvissen in de Ourthe, verkenningstochten per Vespa of authentieke naoorlogse jeep, tja waarom niet per helikopter hoog en droog een rondje maken boven  de Ardennen.

Le Sanglier des Ardennes

Le Sanglier des Ardennes
Rue du Comte Théodule d'Ursel 14
6940 Durbuy

Tel.: +32 86 21 32 62
Fax: +32 86 21 24 65

Een e-mail sturen
Ontdek onze website: www.sanglier-des-ardennes.be
<< Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA