KUNST, DECORATIE & INRICHTING

KANT & BORDUURWERK

 
Kunst, Decoratie & Inrichting Kant & borduurwerk
 
Kunst, Decoratie & Inrichting Kant & borduurwerk
 
Kunst, Decoratie & Inrichting Kant & borduurwerk
 

Rubbrecht


De mooiste kant van de wereld

Met engelengeduld et de vingers van een fee worden de schitterendste sluiers en ragfijne kantjes gemaakt. De Brusselse kant, luxe handwerk bij uitstek, is sinds de 17de eeuw wereldberoemd. De finesse van de Belgische vlasgarens, de kwaliteit en vakkennis van de kantwerksters, samen met de superieure patroonontwerpers bezorgen ons vandaag nog deze roem.

Het huis Rubbrecht, mooi gelegen op de Grote Markt in Brussel, is een van de weinigen om deze traditie voort te zetten. Eline Rubbrecht, die haar ouders bijstaat in het familiebedrijf, creŽert volop nieuwe dessins.

Kleur en parelwerk komen terug in de moderne creatie. Kant op maat wordt handgemaakt en past zich perfect aan in het interieur (tafelkleden), aan een trouwkleed (sluiers) of aan een avondkleed (incrustaties).

Door restauratie wordt oude kant, familieschatten uit grootmoeders kast, bewaard en gereactualiseerd.†
Het behoud van de tradities wordt verzekerd door een grote keuze van doopkleedjes.

Een bezoekje aan de boetiek op de Grote markt nį 23 loont de moeite: U ontdekt er een buitengewone collectie van oude kanten en waaiers, en de evolutie van de kanttechnieken vanaf de 18de eeuw tot vandaag.†

Rubbrecht

Rubbrecht
Grand-place, 23
1000 Bruxelles

Tel.: + 32 2 512 02 18
Fax: + 32 2 502 06 81
<< Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA