LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Porsche zegeviert opnieuw op de Zoute Grand Prix - Porsche ©
Porsche
Porsche zegeviert opnieuw op de Zoute Grand Prix

De vijfde editie van de Zoute Grand Prix, die plaatsvond van 9 tot 12 oktober 2014 te Knokke, heeft opnieuw alle records verbroken. Om te beginnen dat van het bezoekersaantal: liefst 130.000 kijklustigen waren dit jaar afgezakt naar de meest prestigieuze der Belgische badsteden om de verschillende evenementen van de Zoute Grand Prix bij te wonen. Een resultaat dat de organisatoren en de verschillende partners, waaronder Porsche, geheel tevreden stemt.

Porsche almachtig
Ook tijdens editie 2014 van de Zoute Rallye 2014, die 170 voertuigen tegen elkaar uitbracht, hebben de 27 deelnemende Classic Porsches de legendarische betrouwbaarheid van het merk alle eer aan gedaan. Zelfs ruim 60 jaar na hun creatie wisten drie Porsche 356’s door hun verduivelde efficiëntie de competitie te domineren. Bij de regelmatigheidsrally werd zelfs het volledige podium ingepalmd door Porsche – net als in 2013. Het duo MAES/DEPLANCKE wist met hun Porsche 356 B uit 1961 de overwinning nipt af te snoepen van de tandem DESPIEGELAERE/COUCKE, die deelnam in een Porsche 356 A Speedster uit 1957, op de hielen gevolgd door het team QUATENNENS/VAN HOOYDONK aan boord van een Porsche 356 SC uit 1964. Ruben Maes van RS Motors - Porsche Centre West-Vlaanderen, die in 2013 al het podium mocht beklimmen, deed dit jaar nog een ander record sneuvelen: dat van de jongste winnaar van de Zoute Rally. Van de 16 hoogst geklasseerde voertuigen waren er overigens 8 van het type Porsche 356. In de categorie ‘baladeurs’ was het team De Smet/Meulenaere ongrijpbaar voor de concurrentie met een Porsche 356 A T1 uit 1956. Ook hier was de 356 heer en meester, aangezien 8 exemplaren ervan post vatten in de top 17 van het algemene klassement.

Afspraak in 2015
De immense, almaar grotere populariteit, het hoogstaande deelnemersveld van de Zoute Top Marques en de Zoute Concours d’Élégance, alsook het succes van de Zoute GT Tour maken dat een zesde editie van de Zoute Grand Prix onafwendbaar is. Liefhebbers van moois op wielen kunnen alvast 8 tot 11 oktober 2015 met stip aanduiden in hun agenda.

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA