LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: De Porsche Sport Driving School - Porsche ©
De Porsche
De Porsche Sport Driving School bestaat 40 jaar!

In aanloop naar de lancering van de 911 Turbo op het salon van Parijs in 1974 kwam Porsche met het idee om rijcursussen aan te bieden speciaal voor de eigenaars van een 911. Doelstelling: hen in staat stellen om het vermogen van hun sportwagen te beheersen en het rijplezier te allen tijde te vrijwaren. De Porsche Sport Driving School was geboren. De eerste training werd georganiseerd op het circuit van Hockenheim. De Porsche Sport Driving School kon meteen op bijval rekenen. Vandaag is de Porsche Sport Driving School vertegenwoordigd in ruim vijftien landen.

Internationale filosofie
Ongeacht het land blijft de opleidingsfilosofie van de PSDS steeds dezelfde: de instructeurs passen zich aan de vaardigheden en ervaring van de deelnemers aan, om bij te dragen tot de ontwikkeling van hun talenten, steeds met de persoonlijke doelstellingen van iedere deelnemer in het achterhoofd. Deze stages beginnen steeds op dezelfde manier: de instructeur legt uit hoe belangrijk de juiste rijhouding is en hoeveel tijd de motor nodig heeft om op bedrijfstemperatuur te komen. Een bocht die net iets scherper is dan verwacht, een obstakel dat plots opduikt, een bijzonder gladde wegÖ Talrijke situaties worden op de trainingssites van de Porsche Sport Driving School nagebootst. De instructeurs helpen de deelnemers om de juiste reflexen aan te kweken, maar ook om aan te voelen wanneer de auto tegen zijn fysieke grenzen aanstoot. Een chicane leren nemen en het betere bochtenwerk staan natuurlijk ook op het programma. De beheersing van nieuwe technologieŽn zoals ABS, Porsche Stability Management en andere geavanceerde rijhulpsystemen vormt eveneens een belangrijk hoofdstuk in de opleidingen die de Porsche Sport Driving School aanbiedt.

Op sneeuw of op circuit
Het opleidingsaanbod van de PSDS is bijzonder uitgebreid, om aan ieders wensen te kunnen beantwoorden. Liefhebbers van rijden op sneeuw of ijs kunnen hun skills bijvoorbeeld aanscherpen tijdens Camp4S, een meerdaagse stage die hun de kans biedt om in alle veiligheid een Porsche op spijkerbanden te temmen. Deze stage vindt plaats in Finland, in de buurt van de Poolcirkel.

Data : van 9 t.e.m. 13 maart 2015

 

Foto: De Porsche Sport Driving School - Porsche ©

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA