gepubliceerd op: 21-12-2014
Porsche
Foto: Porsche ©
 

Eerste test op de weg voor de nieuwe Cayenne S e-hybrid: het Porsche-gevoel met het brandstofverbruik van een compacte auto

 

Prestaties en energetische efficiŽntie: de nieuwe Porsche Cayenne S e-hybrid bewijst dat beide elementen elkaar niet in de weg hoeven te staan. Tijdens een internationaal testevenement op de weg voor de media, dat eind oktober plaatsvond, werd de eerste plug-in hybride premium-SUV voor het eerst het vuur aan de schenen gelegd. Over een totale afstand van meer dan 4.200 km verbruikte hij gemiddeld slechts 5,6 l/100 km. Het beste resultaat bedroeg zelfs 1,4 l/100 km, of 2 l/100 km lager dan het officiŽle NEDCverbruikscijfer van 3,4 l/100 km. Behalve de Cayenne S e-hybrid werd ook de Panamera S e-hybrid over dezelfde wegen gestuurd. Door zijn lagere gewicht, zijn achterwielaandrijving en zijn geringere luchtweerstand, kon de plug-in hybride versie van de Porsche GT indruk maken met een gemiddeld brandstofverbruik van 5,4 l/100 km.

Beide plug-in hybrides legden een traject af rond Frankfurt am Main, deels door de stad, deels over secundaire en snelwegen, die laatste voor een deel zonder snelheidsbeperking. Op deze verschillende routes met een lengte tussen 36 en 56 km bleek ook dat het volledig elektrische rijbereik van 36 km, met een verbruik van 0,0 l/100 km en zonder enige uitstoot, in de praktijk haalbaar is, dus niet alleen in de testomgeving van de NEDC-meetcyclus.

De Cayenne S e-hybrid levert een totaal systeemvermogen van 306 kW (416 pk), accelereert van 0 tot 100 km/u in 5,9 s en haalt een maximumsnelheid van 243 km/u. Hij is sinds oktober 2014 beschikbaar bij de Porsche Centres. Daarmee is Porsche de eerste autoconstructeur die drie plug-in hybrides in het gamma heeft. Naast de Cayenne S e-hybrid en de Panamera S e-hybrid, die in augustus 2013 gelanceerd werd als eerste plug-in hybride in het luxesegment, beklemtoont de buitengewone supersportwagen 918 Spyder de expertise van Porsche op het vlak van plug-in hybride technologie.

Auteur van het artikel : Porsche
<< Vorige pagina  
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA