LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Porsche © - Prestige wagens - Luxewagens - Sportwagen
Porsche
Bijzonder jubileum voor de legendarische sportwagen

50 jaar Porsche 911
Al vijf decennia lang is de 911 het hart van het merk Porsche. Weinig andere wagens ter wereld kunnen op een zo lange traditie terugblikken. Sinds zijn voorstelling als Typ 901 op het Internationale Autosalon van Frankfurt (IAA) in september 1963 begeestert hij autoliefhebbers overal ter wereld. Vandaag geldt hij als de stamvader van alle sportwagens. Ook voor alle andere modelreeksen van Porsche is de 911 de referentie: iedere Porsche, van de Cayenne tot de Panamera, is in zijn segment de sportiefste wagen, en tegelijk schuilt in iedere Porsche een deel van de filosofie van de 911. Met meer dan 820.000 gebouwde exemplaren is de Porsche 911 de meest succesvolle sportwagen ter wereld. Bij elke van de intussen zeven generaties vonden de Porsche-ingenieurs uit Zuffenhausen en Weissach de 911 opnieuw uit en bewezen ze zo steeds weer de innovatiekracht van het merk Porsche. De 911 verenigt als geen andere wagen schijnbare tegenstellingen zoals sportiviteit en dagelijkse bruikbaarheid, traditie en innovatie, exclusiviteit en maatschappelijke aanvaarding of design en functionaliteit. Geen wonder dat iedere generatie haar eigen succesverhaal schreef. Ferry Porsche heeft de eigenschappen van de 911 treffend beschreven: “De 911 is de enige auto waarmee je van een safari in Afrika naar Le Mans, vervolgens naar het theater en aansluitend door de straten van New York kan rijden.” Behalve met zijn even klassieke als unieke design heeft de Porsche 911 zich ook steeds onderscheiden met zijn toonaangevende technologie. Vele van de in de Porsche 911 voor het eerst toegepaste ideeën hebben hun oorsprong op het circuit. Per slot van rekening zijn krachtige prestaties voor de 911 altijd essentieel geweest en is de motorsport zijn belangrijkste testomgeving. Al vanaf het begin voelde hij zich op alle circuits wereldwijd thuis en bewees hij zich als een even veelzijdige als betrouwbare wagen met winnaarscapaciteiten. Ruim twee derde van de intussen 30.000 zeges die Porsche behaalde, zijn voor rekening van de 911.

Porsche viert 911-jubileum
Voor Porsche staat het 50-jarige jubileum van de 911 in 2013 centraal, met een brede waaier aan activiteiten. Het startschot wordt gegeven met het autosalon ‘Retro Classics’ in Stuttgart. Van 7 tot 10 maart luidt het Porsche Museum het jubileumjaar plechtig in met vier bijzondere modellen. Naast een preserie 911 Turbo 3.0 uit 1973, een 911 Cabriolet-studiemodel uit 1981 en de straatversie van de 911 GT1 (1997) zal ook het prototype 754 ‘T7’ getoond worden. Dit koetswerkontwerp van Ferdinand Alexander Porsche uit 1959 geldt als een mijlpaal voor de ontwikkeling van het 911-design. Daarenboven stuurt de sportwagenbouwer een originele en niet-gerestaureerde 911 uit 1967 op wereldreis. Die 911 reist in de loop van het jaar langs vijf continenten en zal o.a. in Californië (Pebble Beach), Shanghai, Goodwood (Groot-Brittannië), Parijs en Australië te zien zijn. Hij wordt het uithangbord van Porsche op tal van internationale evenementen, beurzen, historische rally’s en motorsportevents in dit jubileumjaar. Op "www porsche.com/follow-911" kunnen fans en geïnteresseerden de verschillende tussenstops volgen. Het Porsche Museum brengt bovendien hulde aan ‘50 jaar Porsche 911’ met een grote speciale tentoonstelling. Van 4 juni tot 29 september 2013 blikt Porsche terug op de geschiedenis en de ontwikkeling van de 911. De eigen uitgeverij ‘Edition Porsche-Museum’ brengt in het voorjaar daarenboven het jubileumboek ‘911x911’ op de markt.

 

Foto: Porsche © - Prestige wagens - Luxewagens - Sportwagen

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA