GASTRONOMIE & HOTELWEZEN

CHOCOLATIERS

 
Gastronomie & Hotelwezen Chocolatiers
 
Gastronomie & Hotelwezen Chocolatiers
 
Gastronomie & Hotelwezen Chocolatiers
 
Gastronomie & Hotelwezen Chocolatiers
 

Pierre Marcolini

PIERRE MARCOLINI, DE HAUTE COUTURE VAN DE CHOCOLADE

We dachten dat we alles wisten over chocolade… tot we Pierre Marcolini ontmoetten.

Deze levenskunstenaar leert ons smaken kennen die we nooit eerder geproefd hebben! Tegenwoordig laat de hele wereld zich met plezier verrassen door zijn heerlijke creaties.

Een geweldig succes dat te danken is aan het onwrikbare vertrouwen van deze man met een passie voor chocolade.
Hij combineert zelfvertrouwen met een vleugje hartstocht – voor chocolade uiteraard, een streven naar perfectie en een ongeëvenaarde nauwkeurigheid in zijn bereidingen. Hij werd al herhaaldelijk bekroond met prestigieuze prijzen (Eerste Ijspatissier van België in 1991, Wereldkampioen Patisserie in 1995, Europees Kampioen Patisserie in 2000).

Zijn aanpak kadert in een voortdurende zoektocht naar de perfecte smaak.

Hij streelt de zinnen en heeft al lang begrepen dat om de perfectie te bereiken aan twee voorwaarden moet worden voldaan: een absoluut respect voor producten en een creatieve kijk op het samenvoegen van de grondstoffen.
Deze twee principes vormen het leidmotief van deze grote kunstenaar die verrassende smaken weet te combineren met een gevoel van herkenning, zonder ooit extravagant te worden.

VAN CHOCOLADE TOT PATISSERIE VIA IJS EN SORBETS… DUIZEND EN ÉÉN ZALIGHEDEN

Pierre Marcolini, Wereldkampioen Patisserie in 1995, beperkt zich uiteraard niet  tot chocolade. Hij maakt desserts, biscuits, ijs en sorbets, en laat zich hierbij leiden door de seizoenen én door datgene waar hij zelf zin in heeft.

Hij reist de wereld af en volgt de gastronomische trends op de voet. Zijn reizen zijn een onuitputtelijke inspiratiebron voor nieuwe creaties en de vervolmaking van reeds befaamde pronkstukken (Envol, Aurore, Arriba…). Hij heeft al heel wat chocoladeklassiekers op zijn conto, maar Pierre Marcolini staat ook zijn mannetje in de wereld van de patisserie.
 
PRODUCTEN VAN ZUIVERE HERKOMST

Pierre Marcolini is onverbiddelijk bij de keuze van de grondstoffen die hij gebruikt voor zijn composities.

Elk jaar opnieuw en onvermoeibaar reist deze “gringo” van de chocolade de wereld af (Latijns-Amerika, Mexico, Madagascar, Trinidad,…) op zoek naar cacaobonen, de vrucht die hij gebruikt in zijn logo.

Hij beperkt zich evenwel niet tot het overbrengen van ’s werelds beste bonen in zijn ateliers in Brussel. Deze smakenalchimist gaat vervolgens zelf aan het mengen en verwerkt bonen van verschillende oorsprong tot subtiele, originele aroma’s die zijn producten hun ongeëvenaarde smaak geven: ganaches op basis van thee uit de hele wereld, tabletten ”Crus d’Origine”,…
Het feit dat hij zelf zijn couverture* maakt, is ontegensprekelijk een voordeel: authentieke producten en streng geselecteerde ingrediënten die een onvervalste smaak verlenen aan al zijn originele, soms gewaagde specialiteiten, die de vergelijking met de grands crus in de wijn makkelijk doorstaan.

* Pierre Marcolini fabriceert zelf zijn chocolade (de couverture) op basis van cacaobonen die hij persoonlijk heeft geselecteerd. Hij behoort tot de laatste drie ambachtslui in Europa die dit nog doen.

CREATIVITEIT, INNOVATIE, PASSIE… DE WAARDEN VAN EEN ONDERNEMING IN VOLLE EXPANSIE

Of het nu gaat om de productie van verbluffende chocolades die op zich al heerlijk proeven zijn of om meesterwerkjes in de patisserie of de confiserie, deze wereldkampioen van de discipline streeft elke dag weer naar perfectie, samen met een  nimmer falend team.

Een dichter schreef “idealen zijn als sterren... We bereiken ze nooit, maar ze tonen ons de weg”. Pierre Marcolini bewijst dat sommigen al verder gevorderd zijn op die weg naar geluk...

Pierre Marcolini

Pierre Marcolini

Ontdek onze verkooppunten

Ontdek onze website: www.marcolini.be
<< Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA