INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Mode Fashion - Luxury - Parmentier ©


Parmentier

VOOR HEREN EN DAMES DIE WETEN WAT ZE WILLEN


Het Huis Parmentier, gespecialiseerd in bovenkleding vervaardigd uit luxueuze materialen zoals pels, omgekeerd lam, leder, daim, kasjmier en regenzijde, stelt in haar nieuwe collectie vier tendensen voor. Els Tibau, topmodel en presentatrice, showt ook dit jaar de kleding uit de collectie. Haar partner Jurn Decleer presenteert de nieuwe –en uitgebreide- herencollectie.
Parmentier ontwerpt voor de vrouw die weet wat ze wil. Daarvoor worden in de nieuwe collectie vier tendensen voorgesteld, voor ieder wat wils. Ook is er een uitbreiding van de herencollectie, met keuze uit drie nieuwe belijningen.

Nieuwe tendensen
Een eerste tendens bestaat uit korte, getailleerde kledingstukken met prints, die sportief ogen en afgewerkt zijn met grote kragen.
‘Oversized’ is de tweede trend. Dit is een stijlvolle look waarbij mantels zo’n 2 à 3 maten te groot zijn en gecombineerd worden met een brede ceintuur. Dit is zowel comfortabel als elegant en zorgt voor een vrouwelijk silhouet.
Parmentier introduceert in zijn collectie ook verschillende bodywarmers, zowel kort als tot halfweg de kuit, in een aansluitend model. Deze mouwloze jassen zijn behaaglijk warm en ogen zeer elegant.

Een laatste nieuwe trend zijn de halflange vesten, met een lengte van zo’n 80 à 90 centimeter, speciaal ontworpen om open gedragen te worden. Deze look is zowel comfortabel als stijlvol. Vrouwen kunnen kiezen voor rechte modellen met ¾ of lange mouwen. Deze vesten hebben niet altijd een kraag, een dikke sjaal kan dan voor een persoonlijke toets zorgen.

Materialen en kleuren
Parmentier biedt een gamma aan luxueuze pelssoorten, zoals chinchilla, sabelbont, vos, nerts en persianer. Het kleurepalet bestaat dit seizoen uit natuurlijke tinten, zoals zwart, wit en zilver, maar ook combinaties zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld een mantel met zwarte- en zilvervos. Voor de vrouw die graag iets opvallender gekleed gaat, is er ook keuze uit luipaardprint. Omgekeerd lam is er in de kleuren zacht blauw, olijfgroen en grijsgroen. Voor gabardine primeren de kleuren inktblauw, licht- en donkergrijs.

Nieuwe herencollectie
De herencollectie wordt uitgebreid en biedt 3 verschillende snitten. Als eerste is er de SLIM-lijn. Deze is perfect voor mannen die houden van een strak silhouet en mannelijke elegantie. De Formal-lijn bevat rechtere modellen voor de man die de elegantie van de SLIM-lijn wil combineren met een maximaal aan comfort. Tenslotte is er nog de Casual-lijn, waarbij men kiest voor 100 procent comfort. Klanten kiezen naast deze lijnen ook uit de beste materialen, zoals prachtig omgekeerd lam, het mooiste leder en daim, of gabardine en kasjmier al dan niet in combinatie met pels. Deze unieke stukken worden in het eigen atelier in Meulebeke vervaardigd.

Over Parmentier
Het familiebedrijf Parmentier werd in 1962 door Marthe en Robert Parmentier opgericht in West-Vlaanderen. Sindsdien is het modehuis dé referentie op vlak van bontkleding in België met confectiestukken vervaardigd uit kwaliteitsvolle materialen zoals pels, omgekeerd lam, leder, daim, regenzijde, gabardine en kasjmier. Tegenwoordig leidt de jongste zoon Alain Parmentier de zaak. Hij verzekert zo de continuïteit van het familiebedrijf. Ieder seizoen opnieuw weet Parmentier te verbazen met sublieme collecties. Het modehuis heeft vijf verkooppunten: in Brussel, Knokke, Antwerpen, Kortenberg en Meulebeke.

Parmentier steunt het initiatief van de Internationale Pelsfederatie (IFTF) omtrent het gebruik van pelzen met een OA-label (Origin Assured). Enkel pelzen aangeboden op de internationale pelsveilingen met een OA-label bieden de zekerheid dat de vellen afkomstig zijn van een land waar erkende en gevestigde regelgevingen of normen in voege zijn met betrekking tot de pelsproductie.

 

Foto: Mode Fashion - Luxury - Parmentier ©

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA