gepubliceerd op: 03-10-2018
Paco Rabanne
Foto: Paco Rabanne ©
 

Pure XS for Her, het nieuwe damesparfum van Paco Rabanne. “Het is echt belangrijk dat we anders naar vrouwen gaan kijken.” Paco Rabanne, 1968

 

We schrijven 1968. Paco Rabanne laat op dat moment zijn stem al horen in de streng geregelde wereld van de couture. 50 jaar later haalt Emily Ratajkowski, het nieuwe gezicht van Pure XS for Her, zijn woorden opnieuw aan: “Toen Paco Rabanne mij vroeg om het nieuwe parfum te vertegenwoordigen, was ik in de wolken. Ik was al helemaal weg van hun geuren, het werk van Julien Dossena. En ook die uitgesproken manier waarop het merk zich tot de wereld richt, zo sexy. Sinds ik in de ‘familie’ ben opgenomen, heb ik veel geleerd over de geschiedenis van het huis. Paco Rabanne was een voorloper: hij ontwierp jurken waarin de vrouw zich sterker, vrijer kon voelen. Hij was een echte visionair.”

Het parfum
Een zeer provocerende – en zeer vrijgevochten – bloemengeur, een creatie van Quentin Bisch, gepassioneerd en passionerend parfumeur bij Givaudan. Na een inspirerende reis naar het eiland Réunion keert hij terug naar Parijs met een obsessie voor een heldere en bedwelmende ylangylang. Zijn leidraad: een orgasme vertalen in geuren en een explosie van de zintuigen, met een directe, leesbare signatuur, door en door Paco. Quentin bedacht een explosief duo: een hypnotiserende ylangbloem in combinatie met verslavende popcorn. De twee akkoorden vibreren samen en reageren in spanning. In een lawine van sensaties brengen ze een vleselijke explosie teweeg.

Eerste exces: het bloemenvuur. Ylangylang doet het verlangen stijgen. Helder, doordrongen van jasmijn. De bloem ontvouwt zich in de leerachtige warmte van vanille. Ongehoord! Ze laat haar vleselijke instincten los en wordt hypnotiserend.

Tweede exces: een explosieve sensualiteit. Het popcornakkoord doet het verlangen doorslaan. Plof! Toetsen van zout-zoete gepofte maïskorrels, witheet. Een overdaad aan muskus en romig hout, versmeltend met de huid. Beklijvend. Op het einde, puur verlangen.

De explosieve formule: ylangylang, vanillestokje, popcorn, sandelhout, amberzaad.

Auteur van het artikel : Paco Rabanne
<< Vorige pagina  
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA