gepubliceerd op: 18-01-2015
Neuhaus
Foto: Neuhaus
 

100 JAAR BALLOTIN : VAN PUNTZAK TOT ELEGANT GESCHENKDOOSJE

 

 

Toen Jean Neuhaus jr in 1912 de eerste praline uitvond, verpakte hij die in een papieren puntzak, gekend van de frieten. Jammer genoeg raakten de meeste pralines beschadigd. De echtgenote van Jean Neuhaus, Louise Agostini bedacht daarom in 1915 een nieuwe verpakking die de pralines ongeschonden liet. Ze ontwierp een doosje waarin de pralines in verschillende lagen naast en bovenop elkaar werden gerangschikt, gescheiden door een papiertje : de ballotin.

100 JAAR BALLOTIN : GEVIERD MET EEN COLLECTIE VINTAGE BALLOTINS
Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de uitvinding van de Neuhausballotin, creŽert Neuhaus een exclusieve collectie van zes vintage ballotins die voorzien zijn van een uniek serienummer verpakt met een feestelijk strik en in een bijhorende geschenkvalisette. De lay-out van deze vintage edities is gebaseerd op orginele Neuhausdesigns.

De vintage ballotins zijn vanaf 2 januari 2015 beschikbaar in alle Neuhaus boetieks, en dit gedurende het volledige feestjaar.

Auteur van het artikel : Neuhaus
<< Vorige pagina  
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA