INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Sonia Rykiel © - Fashion - Luxe - Prestige - Collectie 2011


Sonia Rykiel

Herfst - Winter 2011 Collectie


Ze komen uit het niets. Neonlichten tekenen zich af tegen de lucht als bliksemstralen. Naaldhakken en scherpe punten weerklinken op de straatstenen in de stad. Er klinken stemmen en uit het duister komen contrasterende kleurflitsen en stroken gemetalliseerd leer tevoorschijn, als in een choreografie. En oplichtende stukken bont, als vossen.

Elke vrouw. Nu eens verleidelijk, dan weer prikkelend. Decadent.

We draaien ons om, en ze stapt naar voren. Ze ziet er burgerlijk uit in haar ‘Edinburgh’-hoed en haar patchwork van tweed, maar schijn bedriegt. Een ironische flesgroene laktas slingert heen en weer aan haar hand. Een strokensjaal in Mongools kasjmier en breiwerk beweegt ritmisch met haar mee. Een strook fluogele bont doet een rok oplichten in gemberkleurig goudgeel, als een lichtstraal.

En dan zijn er de details in gescheurd organza die er als bont uitzien op de lange jurk die vloeiend om het lichaam van de vrouw valt en de lijnen van haar lichaam aftekent.

Op de achtergrond snijdt ze uit een ruitjesdeken een jurk, een herenpak. Van een broek maakt ze iets heel anders, door er eindeloos franjes aan toe te voegen. Een andere pose, nonchalant: ze draagt een gestreepte oversized jurk en een felrode, gewatteerde teddy, waar ze zich in verschuilt om beter te worden gezien. Als ze het decor binnenstapt, bewegen de strasstreepjes op een georgettejurk. Buiten het oog van de camera laat een excentriekelinge haar mouwen golven, en de enorme strik op haar rozerode jurk met ceintuur.

Ze komt uit bed, maar in dat bed heeft ze de nacht niet doorgebracht. Ze schittert zowel overdag als ’s nachts, in haar koninklijk rode avondpyjama.

Geloof niet alles wat ze zegt, in haar halfblote jurk die haar hult in groene zijde en een stukje van haar uitdagende beha laat zien.

Nu eens actrice, dan weer toeschouwster. Zij is zelf haar eigen publiek.

 

Foto: Sonia Rykiel © - Fashion - Luxe - Prestige - Collectie 2011

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA