INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Mode - Luxe - Pret-a-porter - Damesmode - © Paule Ka


Paule Ka

Collectie Lente - Zomer 2013


De lente/zomer van 2013 staat in het teken van grafisch design en dualiteit, contrasten en vrouwelijkheid: dat is de visie van Serge Cajfinger voor Paule Ka dit seizoen. De dualiteit vinden we op de eerste plaats terug in de tweekleurige silhouetten, met zwart en wit als boventoon, hier en daar opgefleurd met diep granaatrode tinten. Daarnaast is er ook de combinatie van lijnen en materialen, met kaarsrechte snits, een hedendaagse interpretatie van de jaren zestig en de onnavolgbare Jackie Onassis. Delicaat katoenpiqué en vloeiend duchessesatijn gaan hand in hand in een silhouet waar gewatteerd organza en guipurekant voor luchtigheid zorgen. Ook struisvogelveren maken hun opwachting in deze collectie, waar kledingstukken een ware transformatie ondergaan, met als resultaat een speelse combinatie van dagkleding en glamoureuze avondoutfits, outdoorstukken en lingeriedetails.

Het mannenhemd is zonder twijfel een must deze zomer. Het wordt in een nieuw jasje gestopt en vormt de rode draad van de collectie: wit en dichtgeknoopt verschijnt het plots onder een jurk. Tenzij het hemd zelf een jurk wordt natuurlijk, met een knipoog naar vrouwen die ervan overtuigd zijn dat fashion en power hand in hand gaan. De geborduurde kristallen vormen een geometrisch motief en zetten de vormgeving van de stoffen in de kijker. Zo krijgt deze erg strakke collectie een zonnige toets die je meevoert naar het elegante Palm Beach.

Exclusiviteit staat ook bovenaan ons lijstje, met een speciale gastheer: kunstenaar Julien Colombier, die vier unieke stukken heeft ontworpen, waaronder een mantel en een wijd uitlopende rok, met vrolijke, kleurrijke prints, diepe pasteltinten en dynamische penseelstreken. Deze twee stukken in beperkte oplage belichamen de legendarische allure van Grace Kelly en het plezier om te flaneren in een galerij met hedendaagse kunstwerken.

De accessoires – een mengeling van Franse elegantie en Amerikaanse vrijzinnigheid – stralen stuk voor stuk iets bijzonders uit. Rookgrijs, citroengeel en aquamarijn plexiglas worden vermengd met stras tot halskettingen en oorringen – en we mogen ook de pumps niet vergeten, die een transparante, maar getinte toets krijgen. Deze erg Parijse look krijgt er ook een klein hoedje bij, en een tas die wel een heerlijk zomerse strandtas lijkt, met goudkleurig vlechtwerk en een handvat van zilverkleurig leder, die de mooie zomerdagen alvast aankondigt.

 

Foto: Mode - Luxe - Pret-a-porter - Damesmode - © Paule Ka

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA