LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Luxury Cars - Lamborghini ©
Lamborghini
WereldpremiŤre van de Lamborghini HuracŠn GT3

Automobili Lamborghini heeft in zijn hoofdkwartier in Sant'Agata Bolognese in wereldpremiŤre de nieuwe Lamborghini Huracan GT3 voorgesteld. De voorstelling werd bijgewoond door media, klanten en partners van over de hele wereld. De GT3-racewagen beleeft zijn debuut na de nieuwe HuracŠn LP 620-2 Super Trofeo, die vanaf dit jaar een hoofdrol zal spelen in de Lamborghini Blancpain Super Trofeo in Europa, AziŽ en Noord-Amerika.

De HuracŠn GT3 verschijnt vanaf dit jaar aan de start in de Blancpain Endurance Series, het uithoudingskampioenschap dat verreden wordt op vijf Europese circuits, waaronder het legendarische circuit van Spa-Francorchamps tijdens de Total 24 Hours of Spa.

De uitbreiding en het succes van de motorsportactiviteiten van Lamborghini wereldwijd maken het merk steeds aantrekkelijker voor partners: zo wordt de prestigieuze Indonesische olie- en brandstofmaatschappij PERTAMINA de officiŽle technische partner van de Lamborghini Squadra Corse-activiteiten in de komende jaren.

Grasser Racing Team brengt twee exemplaren van de Lamborghini HuracŠn GT3 aan de start in de 2015 Blancpain Endurance Series. Het Oostenrijkse team Ė Blancpain Sprint Series Pro-Am-kampioen in 2013 en derde in de Pro-klasse in 2014 Ė kan rekenen op de twee officiŽle testrijders van Lamborghini Squadra Corse, Fabio Babini (ITA) en Adrian Zaugg (RSA), die promoveren tot fabrieksrijders, en de Italiaan Mirko Bortolotti, die in 2014 indruk maakte in de Europese Lamborghini Blancpain Super Trofeo.

Zij worden geflankeerd door drie jonge talentvolle rijders uit het Young Drivers Program van Lamborghini: Giovanni Venturini (ITA), Jeroen Mul (NED) en Andrew Palmer (USA). Zij treden nu toe tot het GT3 Junior Team van Lamborghini Squadra Corse. Dat nieuwe programma staat een trapje hoger dan het Young Drivers Program en gaat op zoek naar de meest getalenteerde piloten voor deelname aan testsessies en GT3-races.

De Italiaan Edoardo Piscopo en de ServiŽr Milos Pavlovic werden eveneens gepromoveerd tot officiŽle testrijders voor Lamborghini Squadra Corse. Als winnaars van zowel de Pro-klasse in de Europese Lamborghini Blancpain Super Trofeo 2014 als de World Final zullen zij instaan voor de ontwikkeling van de GT3-racewagen overal ter wereld.

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA