LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Luxury Cars - Lamborghini ©
Lamborghini
Automobili Lamborghini opnieuw een verkooprecord in zijn geschiedenis.

OPNIEUW RECORDJAAR VOOR AUTOMOBILI LAMBORGHINI: LEVERINGEN GESTEGEN TOT 3.245 WAGENS IN 2015
In 2015 vestigde Automobili Lamborghini opnieuw een verkooprecord in zijn geschiedenis. Met 3.245 geleverde wagens overschreed de onderneming voor het eerst de kaap van 3.000 auto's, goed voor een nieuwe mijlpaal, en dat op alle vlakken.

“In 2015 leverde Lamborghini uitzonderlijke verkoopprestaties en nieuwe records voor alle zakencijfers af, wat de kracht van ons merk, onze producten en onze commerciële strategie bevestigt. Dankzij de introductie van diverse nieuwe modellen in 2015 en een goed gevuld orderboekje zijn we goed voorbereid op het jaar 2016”, aldus Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini S.p.A.

Verspreid over 135 verdelers in vijftig verschillende landen steeg de verkoop van 2.530 exemplaren in 2014 tot 3.245 stuks in 2015. Dat komt overeen met een toename van 28% tegenover het jaar voordien en betekent 2,5 keer de verkoopcijfers van het jaar 2010.

“We hebben de verkoop in al onze grote regio's kunnen opdrijven en vestigden nieuwe verkooprecords in Amerika en de regio Azië/Stille Oceaan”, vervolgde Winkelmann. “Onze grootste markten zijn de Verenigde Staten en Groot-China, gevolgd door Japan, het Verenigd Koninkrijk, het Midden-Oosten en Duitsland, die stuk voor stuk een aanzienlijke groei noteerden in 2015.”

Lamborghini is een wereldmerk en de verkoop is evenwichtig gespreid over de drie regio's: EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika), Amerika en Azië/Stille Oceaan. Allemaal nemen ze ongeveer een derde van de verkoop voor hun rekening.

Dankzij de Huracán LP 610-4 met tiencilindermotor werd 2015 op gebied van de V10-verkoop het meest succesvolle jaar ooit in de geschiedenis van Lamborghini. In zijn eerste volledige verkoopjaar werden maar liefst 2.242 exemplaren van de Lamborghini Huracán geleverd. Daardoor lagen de verkoopcijfers voor de Huracán in zijn eerste achttien maanden maar liefst 70% hoger dan die van zijn voorganger, de Gallardo, in dezelfde periode na de lancering.

Van de Aventador LP 700-4 met twaalfcilindermotor, verkrijgbaar als coupé en roadster, en de nieuwe Aventador LP 750-4 Superveloce werden in totaal 1.003 stuks verkocht. Het succesverhaal van de Aventador komt ook tot uiting in de verkoopcijfers voor de eerste 52 maanden na zijn marktintroductie, die 124% hoger lagen dan bij zijn voorganger, de Murciélago, in dezelfde periode na de lancering.

Nieuwe modellen in 2015
Het jaar 2015 werd gekenmerkt door de introductie van diverse nieuwe modellen. Op het autosalon van Genève in maart werd de Aventador LP 750-4 Superveloce voorgesteld in coupéversie, in augustus gevolgd door de voorstelling van de roadster tijdens de Monterey Car Week in de Verenigde Staten. De Superveloce is de zuiverste expressie van een supersportwagen volgens Lamborghini en alle exemplaren (600 van de SV coupé en 500 van de SV roadster) zijn inmiddels uitverkocht.

In de zomer van 2015 werd ook een speciale reeks geïntroduceerd, de Aventador LP 700-4 Pirelli Edition, ontworpen om de jarenlange samenwerking met de prestigieuze Italiaanse bandenfabrikant Pirelli te vieren.

In de herfst van 2015 breidden de nieuwe Huracán LP 610-4 Spyder en de nieuwe achterwielaangedreven Huracán LP 580-2 het succesvolle V10-gamma van Lamborghini verder uit. Beide versies zullen vanaf de lente van 2016 verkrijgbaar zijn in markten over de hele wereld.

Derde model in 2018 – Lamborghini bereidt zich voor op een nieuw tijdperk
In mei 2015 bevestigde de constructeur de productie van de nieuwe Lamborghini Super Sports Utility Vehicle in Sant’Agata Bolognese. Vanaf 2018 zal de Urus het derde model in het productgamma van Lamborghini worden. Hij zal niet alleen extra groei en aanzienlijke opportuniteiten creëren voor het merk, maar brengt ook een aanzienlijke toename van de productiecapaciteit met zich mee. Gedurende de levenscyclus van het nieuwe model zal Lamborghini honderden miljoenen euro investeren en 500 nieuwe werknemers aanwerven.

Lamborghini Squadra Corse 2015 – Engagement in de autosport
In 2015 maakte de nieuwe Huracán LP 620-2 Super Trofeo zijn debuut op de internationale racecircuits in de drie monomerkreeksen van het merk, de Lamborghini Blancpain Super Trofeo in Europa, Azië en Noord-Amerika. Met wereldwijd meer dan tachtig wagens aan de start vestigde de constructeur ook in de Super Trofeo Series een nieuw record.

De Huracán GT3 werd in januari 2015 voorgesteld voor de competitie in een van de meest veeleisende en prestigieuze internationale racecategorieën. Tijdens het seizoen 2015 behoorde de Huracán GT3 tot de hoofdrolspelers in de Blancpain Endurance Series, waar hij in april de race in Monza: het was wereldwijd de allereerste keer dat een GT-wagen zijn debuutrace in de GT-competitie won.

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA