LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Luxury cars - Bentley ©
Bentley
De serie Bentayga

DE EERSTE SERIE-BENTAYGA, GELAKT IN ANTRACIETGRIJS, WERD IN 130 UUR MET DE HAND GEBOUWD
Vier jaar na het ontwerp van het initiële concept, een periode waarin meer dan 1.500 jobs werden gecreëerd in het Verenigd Koninkrijk, gaat de wagen – onderdeel van een investeringsprogramma van 840 miljoen pond – nu echt in serieproductie. De eerste leveringen aan klanten vinden in januari 2016 plaats.

Wolfgang Dürheimer, voorzitter en CEO van Bentley Motors, verklaarde: "De Bentley Bentayga wordt de referentie waaraan alle andere SUV's zullen worden afgetoetst in een nieuw segment, dat van de luxe-SUV."

"Deze wagen is een ode aan Brits vakmanschap op z'n best en versterkt niet alleen ons engagement voor de industrie en de creatie van jobs in dit land, hij symboliseert ook een aanzienlijke investering in onze thuisbasis Crewe. Dit is een belangrijk moment in onze geschiedenis, waarop we terugkijken en vieren, maar tegelijk ook vooruitkijken naar de levering van de eerste exemplaren van deze uitzonderlijke wagen aan onze klanten."

"Ik wil deze gelegenheid graag gebruiken om mijn collega's over de hele sector te bedanken voor hun toewijding en professionalisme bij de realisatie van de Bentley Bentayga. Het zou niet mogelijk geweest zijn om deze wagen te realiseren zonder de steun en het vertrouwen van de Britse regering, onze moedermaatschappij en andere businesspartners. Wij mogen allemaal trots zijn op deze verwezenlijking."

De eerste serie-Bentayga, gelakt in antracietgrijs, werd in 130 uur met de hand gebouwd. Tijdens de assemblage passeerde de wagen langs een nieuw koetswerkatelier, een nieuwe lakafdeling en een nieuwe montagelijn, die allemaal deel uitmaken van de aanzienlijke investering die Bentley deed.

Brits premier David Cameron zei: "Ik ben verheugd dat de eerste Bentley Bentayga van de productielijn in Crewe rolde. Het is het sluitstuk van een periode van de uitzonderlijke inspanningen die Bentley en zijn gemotiveerde medewerkers leverden om dit nieuwe model op de markt te brengen."

"De Bentley Bentayga vertegenwoordigt een investering van 800 miljoen pond in de fabriek van Crewe, met 9,5 miljoen pond steun van het regionale groeifonds. Ze heeft gezorgd voor de creatie van honderden hooggekwalificeerde jobs in de regio en de toekomst van de lokale productie veiliggesteld. Proficiat aan iedereen bij Bentley. Dit is een moment waarop iedereen die in Crewe woont en werkt bijzonder trots kan zijn."

Michael Straughan, binnen de raad van bestuur van Bentley verantwoordelijk voor productie, richtte het woord tot de 4.000 werknemers van de onderneming toen de wagen finaal van de productielijn werd gereden: "Dit is een groots moment voor de hele onderneming. Het is de voltooiing van vier jaar hard werk en de huldiging van een Britse handgemaakte wagen die zijn segment nieuw definieert."

"De Bentayga is de Bentley onder de SUV's, met een aandacht voor het detail die slechts haalbaar is dankzij de uitzonderlijke kwaliteiten van de Britse werknemers, een mengeling van uitzonderlijk vakmanschap en vaardigheid met moderne productietechnieken en materialen."

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA