INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: HerenMode - Luxe - Pak & Jasje - Prestige - Scabal ©


Scabal

Scabal Herfst/winter 2013-2014 trends


Creatieve flair gecombineerd met technische hoogstandjes, dat vat de Scabal herfst/wintercollectie 2013-2014 perfect samen. Traditionele stoffenkwaliteiten krijgen een eigentijdse styling voor een veeleisend cliënteel. De Scabal-garderobe is volgend seizoen helemaal doordrongen van luxe en topkwaliteit.

Het pak
Hoewel casual zelfs in zakelijke kringen opgang maakt, is een goed pak nog steeds de hoeksteen van heel wat herengarderobes. Scabals selectie voor de herfst/winter 2013-2014 dekt elke vraag – van klassieke basisstoffen in zuiver scheerwol tot luxueuze super 150’s en zijden stoffen. Laat je niet misleiden door zijn looks: JUST IN TIME is een nieuwe zuivere scheerwolkwaliteit in de instapprijscategorie van Scabal. De stoffen van 320 g mogen dan traditioneel vervaardigd zijn, zij vertonen bijzonder frisse en moderne dessins. De 36 patronen omvatten heel wat vernuftige weefeffecten, waarbij zilver/grijs een bijzonder sterke verhaallijn blijkt. Turend naar de sterren kwam GALAXY tot stand, een nieuwe 110’s kwaliteit die héél veel waar voor haar geld biedt. De stof wordt gemaakt in Scabals eigen weverij in het Engelse Huddersfield, en de 44 verschillende patronen onderscheiden zich met knappe dessins zoals schaduwruiten, kleurrijke weefeffecten en vlekjes. Zelfs de meer ingetogen stoffen vertonen heel wat beweging in de ondergrond. Met hun 280 g vormen deze kwaliteitsmaterialen de basis voor een knap pak. De subtiele tinten van de SALT AND PEPPER-lijn worden verkregen met behulp van getwijnde draden in de ondergrond. De 29 dessins zijn overwegend zwart/wit; de effen en medium geruite stoffen zijn vooral populair in Europa en Noord-Amerika. Met een gewicht tussen de 280 en 320 g is dit een veelzijdige collectie fijne herenstoffen.

De TRIPLE A-collectie van 120’s stoffen in kasjmier oogstte in het verleden reeds veel succes in het merendeel van Scabals belangrijkste markten. De 40 schaamteloos luxueuze dessins bieden een waaier aan keuzemogelijkheden met behoorlijk fantasierijke patronen, schaduwstrepen, valse effen stoffen en subtiel gestructureerde weefsels. Het kleurenpalet van deze stoffen van 320 g blijft toegespitst op conservatief grijs en blauw. Met een gewicht van amper 240 g is SLEEK een zeer verfijnde collectie die het hele jaar door goed zal verkopen. De fijne 150’s kwaliteit in een verhouding 85:15 zuiver scheerwol / zijdemix sloeg ook bij eerdere introducties goed aan bij klanten over de hele wereld. De nieuwste collectie met 24 nieuwe dessins varieert van lichte tinten grijs/zilver tot mediumblauw en marineblauw. Zijde en wol worden tijdens het spinnen vermengd, waardoor het glanzende oppervlak dat we normaal met zijde associëren hier wat minder uitgesproken is.

Het jasje
Wat nonchalanter dan een pak maar formeler en eleganter dan een casual vest: het maatjasje ontpopt zich steeds meer tot een veelzijdig item in de herengarderobe. Scabal is sterk in jasjes, en dat blijkt eens te meer uit het prachtige aanbod voor de herfst/winter 2013-2014. Twee favoriete klassiekers kregen een update in de SHETLAND & DONEGAL-collectie. De 14 shetlandpatronen en 11 donegals, allemaal in zuiver scheerwol, ademen duidelijk een landelijk karakter uit. Het klassieke visgraatmotief mocht hier natuurlijk niet ontbreken – de dessins zijn relatief klein, maar ze maken beslist indruk. De shetlandstoffen wegen 340 g en het kleurenpalet gaat van lichtbeige met blauw naar een gewaagder roest met bruin. Bij de donegals, met hun 420 g, variëren de tinten van neutraal beige, middengrijs en zwart/wit naar meer uitgesproken blauw, middelgroen tot donkerbruin. Deze geüpdate shetlands en donegals passen helemaal bij de mannelijke stijl van nu. Het zal dan ook niemand verrassen dat Scabals MR STYLE zijn keuze liet vallen op de donegal nr. 801875 voor zijn sportjasje voor volgende herfst. De Britse tradities worden in ere gehouden maar werden ook opgefrist in de 30 dessins van de NOBLE TWEEDlijn met stoffen in zuiver scheerwol van 390 g. Alle ruitpatronen zijn vertegenwoordigd, zoals het hoort – window panes, gun club checks, glenchecks en plaids – en van dichtbij blijken ze vaak veel ingewikkelder dan van ver gezien. Naast de geruite stoffen is er ook een volledig assortiment effen hopsacks in kleuren die vertrouwen uitstralen, gaande van lichtbeige, lichtgrijs en middenblauw tot lichtgroen, twee tinten roest, middelgrijs en donker marineblauw.

De 23 patronen van GALLERY vormen een ideale mix van winterstoffen, vooral voor wie zich aan iets nieuws wil wagen. Zo is er een bijzonder fijne wol/kasjmiermix van 320 g. Een Super 120 kwaliteit van 280 g gebruikt gekamd/gesponnen garen voor een gladde afwerking. Een wolkwaliteit van 350 g bleek geknipt voor ruitpatronen. Zoals zoveel elementen uit Scabals nieuwste stoffencollectie is deze groep bijzonder kleurrijk – fijn groen, mediumblauw, hemelsblauw pastel, lichtbeige en lichtgroen hebben allemaal hun plaats in dit veelzijdige compendium.

De nieuwste interpretatie van de populaire LOCH FYNE-lijn laat zich prachtig bewerken dankzij de prachtig gekaarde kasjmierdraad. Effen kleuren zijn hier opvallend aanwezig, zoals natuurlijk kasjmier, natuurlijk bruin, heel licht grijs en mediumblauwe tinten. Onder de patronen zien we glenchecks, keurige overchecks en herringbones. Ook blauwgrijs is typerend voor de rustige, verfijnde kleurenmix die bij deze schitterende stoffen past.

Bij een mooi jasje hoort een fijne broek. Scabals CASHMERE CORDUROY-collectie is wat dat betreft een uitstekende keuze. Er zitten ook knappe, comfortabele blazers in deze lijn. Fijn katoen, verrijkt met 8% kasjmier, maakt de stof zacht en luxueus. De corduroyribbels zijn fijn of middelgroot tot breed. Het nieuwe kleurenbereik is fris en gewaagd, met het animo dat we van Scabal gewend zijn: goud, paars, rood, mediumblauw, mediumgroen en flesgroen.

 

Foto: HerenMode - Luxe - Pak & Jasje - Prestige - Scabal ©

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA