LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Luxewagens - Lamborghini ©
Lamborghini
Lamborghini verkoopt voor het derde jaar op rij wereldwijd meer wagens

Automobili Lamborghini S.p.A. kan terugblikken op een bijzonder geslaagd 2013, met uitstekende resultaten voor het merk, de producten en de verkoop.

"In het jaar van onze 50e verjaardag hebben we bij Lamborghini een zeer bevredigend resultaat behaald, dat de kracht van onze commerciŽle en productstrategie bevestigt", verklaart Stephan Winkelmann, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini S.p.A. "Zelfs in zijn laatste productiejaar heeft de Lamborghini Gallardo uitstekend verkocht, terwijl de Aventador bij de V12-modellen alle records in onze geschiedenis verbroken heeft. De VS en China zijn onze grootste individuele markten, het Midden-Oosten en Japan presteren bijzonder sterk en Europa verhoudt zich in lijn met de trends in ons marktsegment."

Met 129 verdelers voor 46 landen steeg het totale aantal leveringen aan klanten wereldwijd in 2013 tot 2.121 wagens (2012: 2.083 ex.). Dat resultaat is duidelijk positiever dan de algemene trend in de markt van supersportwagens. Lamborghini is als merk wereldwijd vertegenwoordigd, waarbij de verkoop evenwichtig verdeeld was over de drie regio's: Europa/Midden-Oosten/Afrika (EMEA) 34%, Amerika 36% en AziŽ/Stille Oceaan 30%. Dankzij de Lamborghini Aventador was 2013 het meest succesvolle jaar in de verkoop van V12-modellen in de geschiedenis van het merk. Er werden liefst 1.001 exemplaren aan klanten geleverd (2012: 922; +9%). TweeŽnhalf jaar na zijn lancering is het orderboekje voor beide versies, de Coupť en Cabriolet, nog steeds gevuld om de komende 12 maanden te dekken. Hoewel de Lamborghini Gallardo zijn laatste productiejaar ingaat, bevestigde hij zijn status als bijzonder gegeerde supersportwagen, met 1.120 verkochte exemplaren in 2013 (2012: 1.161). Met een totaal van 14.022 exemplaren is de Gallardo veruit de meest gebouwde Lamborghini ooit.

In 2013 ging de onderneming door op het pad van duurzame ontwikkeling. De productiefaciliteiten werden uitgebreid en er werden 100 nieuwe hooggekwalificeerde professionals aangeworven in Sant'Agata Bolognese, om aan de eisen op het vlak van productie en nieuwe projecten te blijven beantwoorden. Op het einde van het jaar telde Lamborghini in totaal 1.029 medewerkers. Begin 2013 stelde Lamborghini de Aventador LP 700-4 Roadster voor, de ultieme luxueuze open supersportwagen, terwijl de Gallardo LP 570-4 Squadra Corse, die in de herfst op het salon van Frankfurt werd voorgesteld, het einde van de Gallardoreeks inluidde. Dit laatste en meest extreme model in de Gallardo-familie groeide nog uit tot referentie met meerdere ronderecords op circuit. Strikt beperkte series en unieke exemplaren zoals de Egoista, de Veneno en Veneno Roadster, werden samen met speciale jubileumedities van de Gallardo, Aventador en Aventador Roadster voorgesteld als eerbetoon aan de 50e verjaardag van Automobili Lamborghini.

Klanten en fans deelden in de feestvreugde ter gelegenheid van de 50e verjaardag op talrijke events, met als internationaal hoogtepunt het grootste Lamborghini-treffen ooit, dat in mei 2013 in ItaliŽ meer dan 350 supersportwagens samenbracht en zo de kracht van de wereldwijde Lamborghini-gemeenschap illustreerde.

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA