LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Juweliers - Juwelen - Leysen ®
Leysen
Zes Generaties Juweliers

Het Huis Leysen is het verhaal van een familie, waarvan het eerste hoofdstuk 160 jaar geleden werd geschreven. Intussen is dit een van de allerlaatste familiale juwelierszaken in België. De passie voor uitzonderlijke juwelen wordt nu al 6 generaties doorgegeven.

In 1855 richt Louis Leysen in Brussel zijn ‘Fabrique de Bijoux’ op. Hiermee staat hij aan de wieg van een heuse dynastie van juweliers-ontwerpers. Sindsdien heeft het Huis Leysen een lange weg afgelegd en heeft het zich weten op te werken tot een ware referentie in de wereld van de juweliers.
In 1920 beslissen Louis, Henri en Charles, de drie kinderen van de oprichter, om de juwelenzaak in het centrum van de hoofdstad te vestigen – in een elegant pand op een steenworp afstand van de Grote Markt. Daar ontvangen ze een ruime en prestigieuze clientèle.
In 1950 nemen Jacques en Pierre de fakkel over. De juwelen van Leysen beginnen beroemdheden uit de elite en de showbusiness te charmeren, terwijl de collectie steeds verder wordt uitgebreid.
In 1972 is het de beurt aan Henri Leysen, de zoon van Jacques, om zijn stempel op de geschiedenis van het Huis te drukken. De Meester-Juwelier zet het uitmuntende werk van de vorige generaties voort en zorgt er zelfs voor dat het prestige van het merk tot ver voorbij de landsgrenzen straalt.
In 1982 vestigt Henri Leysen, die intussen Gebrevetteerd Hofleverancier geworden is, zich op de Grote Zavel, het epicentrum van elegantie in de hoofdstad.
In 2005 bezorgen Henri Leysen en zijn kinderen het Huis een nieuwe dimensie in de vorm van de ‘L-Square’-boetiek aan de Grote Zavel 32, waar een ‘Haute Couture’-collectie wordt voorgesteld.
In 2012 verhuist Maxime Leysen de juwelierszaak naar de 1e verdieping boven de ‘L-Square’. Daar beschikt hij over een ruimte van meer dan 200 m², waar men zich uitsluitend met juwelen bezighoudt.

Notre ADN

ONZE BELOFTE
Meer nog dan juwelen en diamanten maken wij geschiedenis.
Voor het Huis Leysen is het juweliersvak een kunst – dat blijkt alleen al uit ons permanente streven naar creativiteit en uitmuntendheid. Een juweel is immers veel meer dan een gewoon accessoire: dit is een voorwerp dat men zelfs na vele jaren nog altijd met veel bewondering aanraakt en bekijkt. Op die manier wordt een juweel ook een dierbare getuige van het verhaal van ons leven. Of u nu een diamant, een ring, een collier of een broche koopt: dit is een prachtig voorwerp dat van generatie op generatie zal worden doorgegeven.

Wij vinden dat iedere klant uniek is. We nemen de tijd om naar u te luisteren, zodat we zo goed mo­gelijk aan uw verwachtingen kunnen voldoen. Wat ook uw wensen zijn en over welk budget u ook beschikt: uw project verdient onze aandacht. Wij staan tot uw dienst om u te helpen om uw juweel te vinden. Niet alleen de Belgische Koninklijke familie, gekroonde hoofden en beroemdheden, maar ook liefhebbers van uitzonderlijke stukken schenken ons al jarenlang hun vertrouwen. Het Huis Leysen biedt iedereen dan ook een persoon­lijk onthaal en de zekerheid van de grootste dis­cretie.

100% BELGISCH
Juwelen die in het hart van Brussel worden gemaakt.
Het Huis Leysen is vanaf het prille begin in Brussel gevestigd. De afgelopen 40 jaar is de zaak neergestreken op een van de mooiste pleinen van de stad: de Grote Zavel. Al onze juwelen zijn met de hand gemaakt in onze ateliers in België. Ze worden volgens onze eigen ontwerpen door onze ambachtelijke medewerkers gemaakt, die iedere dag opnieuw in alle segmenten van het juweliersvak en de edelsmeedkunst hun vakmanschap bewijzen. Henri Leysen wist dankzij zijn jarenlange ervaring en knowhow uit te groeien tot een van de Gebrevetteerde Hofleveranciers. Ons huis is ook lid van ‘Brussels Exclusive Labels’, een selecte kring waartoe de meest prestigieuze merken van de hoofdstad behoren.

CREATIEF PROCES
De kunst van het juweliersvak volgens Leysen.
Onze juwelen worden volledig in onze ateliers gemaakt, binnen het Huis Leysen. Wij houden ons bezig met iedere fase in het creatieve proces – vanaf de ontwerpfase van het juweel, over de keuze van de stenen (diamant of andere) tot het definitieve slijpproces. Wij bedrijven de kunst van het juweliersvak met passie. Bij de keuze van de edelstenen putten we uit onze 160 jaar ervaring om de mooiste en de kwalitatief meest hoogstaande stenen te selecteren. Aan soorten is er overigens geen gebrek: diamanten, robijnen, saffieren, smaragden, aquamarijnen, toermalijnen, topazen, tanzanieten,…

Stijl
We houden vooral van heel fijne en zelfs vederlichte voorwerpen. We zoeken onze inspiratie daarvoor in de wereld die ons omringt: zo creëren we graag juwelen met bloemen- of architectuurmotieven. Die thema’s bieden ons de mogelijkheid om te spelen met de kleurschakeringen van de regenboog. We gebruiken dan ook vaak gekleurde saffieren en diamanten als centrale elementen in onze creaties.

ONZE ZIN VOOR SERVICE
Een onvergetelijk onthaal in alle eenvoud.
We streven ernaar om iedere klant die bij ons binnenstapt, een aangename ervaring te bezorgen. Onze medewerkers werken met passie voor hun vak en zijn er om in alle discretie naar u te luisteren en u te adviseren. Welk project u ook hebt, wij willen u laten meegenieten van onze ervaring en onze knowhow. Onze service eindigt overigens niet bij de verkoop van een juweel. U kunt altijd bij ons terecht met uw vragen, herstellingen of onderhoud. Wij blijven tot uw dienst voor de volledige levensduur van uw juweel.

MEERWAARDE
Luxe krijgt een extra dimensie.
Binnen ons familiebedrijf maken we juwelen op maat – in nauwe samenwerking met onze klanten. Wij hebben met hen een band die even kostbaar, stevig en duurzaam is als onze diamanten. Dat is de ‘meerwaarde’ die het Huis Leysen kan bieden. Dankzij onze luistervaardigheid en onze service krijgt luxe hier een extra dimensie.

 

Foto: Juweliers - Juwelen - Leysen ®

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA