GASTRONOMIE & HOTELWEZEN

GROTE 5-STERRENHOTELS

 
Gastronomie & Hotelwezen Grote 5-sterrenhotels
 
Gastronomie & Hotelwezen Grote 5-sterrenhotels
 
Gastronomie & Hotelwezen Grote 5-sterrenhotels
 
Gastronomie & Hotelwezen Grote 5-sterrenhotels
 

Hôtel Plaza

Hotel Le Plaza brengt zijn gasten onder in luxe, traditie, rust, comfort en de fijnheid. Dit zijn vijf woorden die perfect de vijf sterren omschrijven van dit luxehotel waar het verleden opmerkelijk samenvloeit met het heden.

Hotel Le Plaza is geopend in 1930op Boulevard Adolphe Max, op 2 passen van het Muntschouwburg en de grote markt. De architectuur werd toevertrouwd aan Michel Polak, die inspiratie zocht bij het Parijse Hotel Georges V. Het werd extra in de verf gezet door een voorgevel in Franse steen, hoge plafonds, brede gangen en details die de gebruikte edele materialen benadrukken. Het hotel verwierf al snel faam en groeide uit tot een pareltje van de Brusselse luxehotellerie en tot de ontmoeting-, verblijf- en vakantieplaats voor de elite en beroemdheden.

In 1996, herleefde Hotel Le Plaza onder de impuls van zijn eigenaar, Baron van Gysen de Meise. Om de tradities in stand te houden en de heel bijzondere stijl van het hotel te vrijwaren, werd de inrichting toevertrouwd aan Pierre-Yves Rochon, die onder andere ook hotel Georges V in Parijs inrichtte. In zijn eigen specifieke stijl slaagde de interieurinrichter erin dit luxehotel te restaureren zonder te raken aan zijn oorspronkelijke ziel: een berekende zoektocht van plezier naar het kleinste detail die deze filosofie respecteert.

Hotel Le Plaza heeft het voorrecht om gelegen te zijn in een authentiek gebouw in een tijd waar het volume belangrijker was dan de oppervlakte, het interieur met zijn majestueuze trappenhal zou de ideeën en het grote imago in het marmer weergeven, prestigieuze gedecoreerde gietijzeren leuning. In deze tijd zijn de stukken speciaal, het meubilair en de onderdelen zijn unieke, de tapijten zij speciaal ontworpen, en de decoratie van het behang Gobelins, koele glans van zeldzaam marmer en het diffuse licht dat word verspreid door kroonlusters van amethistkristallen wat een historische uitstraling weergeeft.

Le Plaza telt vandaag 193 kamers en suites, over het algemeen geraffineerd en met het moderne comfort, er zijn 10 vergaderzalen met een capaciteit van 10 tot 950 personen. Op de gelijksvloer hebben we Salon Adolphe Max een ruimte die vervuld is van luxueuze majesteit . Hoge plafonds versierd met stukwerk, lijsters en verguldsels, lambriseringen en houtwerk, luchters en wandlampen in kristal versiering de tweeëntwintig meter lengte van deze salon. Gescheiden van - of samengevoegd met, naargelang van de omstandigheden, Salon Adolphe Max door l’Esterel, verleidt door zijn buitengewone proporties en zijn schitterende decor. Louis XIV. Het Theater van het Hotel Le Plaza, met een oppervlakte van 460m2, als historisch monument geklasseerd bij koninklijk decreet, ze werd gebouwd in 1930, in een Spaans-Arabisch-Moorse stijl die uniek in zijn soort is. De absolute wil om de oorspronkelijke loges, de muurlampen van toen, het podium evenals het rijk gebeeldhouwde, Andaloesisch geïnspireerde muurversieringen te behouden verleent een onnavolgbaar cachet aan deze polyvalente zaal, die ideaal is voor het organiseren van allerlei soorten evenementen (banketten, recepties, conferentie, workshops, spektakels, …).

Het restaurant l’Esterel, waar streekproducten en verse ingrediënten vakkundig bereid worden door chef Olivier Bontemps met een groot imago die heerlijke, fantasierijke en tegelijkertijd verfijnde gerechten bereid. L’Esterel is een waar genot voor alle zintuigen en nodigt de bezoekers uit voor een overheerlijke culinaire reis. Lampen en wandlampen zorgen voor een harmonieuze verlichting, waarin het clair-obscur volledig tot zijn recht komt. Aan de muren hangen schilderijen die een blijk geven van een rijke geschiedenis. Vanuit een knusse en zachte zetel kan men de kaart ontdekken en een heerlijk gerecht bestellen, of genieten van een cocktail die met de grootste zorg klaargemaakt en geserveerd wordt.

Dit hotel met zijn rijke cultuur dat als geen ander de kunst beheerst om gasten te ontvangen, staat borg voor een authentieke kwaliteit en een opmerkelijke dienstverlening. Le Plaza neemt het plezier van zijn gasten immers buitengewoon serieus…

Hôtel Plaza

Hôtel Plaza
Boulevard Adolphe Max ,118-126
1000 Bruxelles

Tel.: +32 2 278 01 00
Fax: +32 2 278 01 01

Een e-mail sturen
Ontdek onze website: www.leplaza-brussels.be
<< Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA