GASTRONOMIE & HOTELWEZEN

GROTE 5-STERRENHOTELS

 
Gastronomie & Hotelwezen Grote 5-sterrenhotels
 
Gastronomie & Hotelwezen Grote 5-sterrenhotels
 
Gastronomie & Hotelwezen Grote 5-sterrenhotels
 
Gastronomie & Hotelwezen Grote 5-sterrenhotels
 

Hôtel Amigo

Luxe- Charme- Authenticiteit - Design

Gelegen in het historische hart van Brussel, tussen de wereldberoemde Grote Markt en zijn gildenhuizen uit de late 18e eeuw, biedt hotel Amigo u gezellige elegantie met een vleugje design,  een gastromisch restaurant, een perfecte bediening en dit alles met een prachtig uitzicht op het gotische stadhuis. Het geheel staat ingeschreven als Werelderfgoed van de Unesco.  Uniek !

Door zijn onthaal, maar ook door zijn bevoorrechte ligging, in hartje Brussel, is hotel Amigo een echte instelling in het Brusselse.  Hotel Amigo biedt u alle comfort en herbergt alle groten der aarde in een hedendaags en elegant kader.

Overgenomen in januari 2000 en ondergebracht in de vijfsterrenonderneming van Rocco Forte, die het op zijn beurt een volledige opknapbeurt gegeven heeft om zo te voldoen aan het hedendaagse nieuwe Europa: een trendy look, de belgische kultuur en een toets Italiaanse elegantie.  Al deze karakteristieken kan men in gepaste mate terugvinden zowel in de kamers als in de publieke gedeelten die op hun beurt uitzicht geven op alle schoonheden die de onmiddelijke omgeving rijk is.  De presidentiële suite heeft een groot terras met een subliem uitzicht op de torens van het stadhuis, de decoratie is hedendaags en er werd enkel gebruik gemaakt van nobele materialen zoals linnen, zuiver katoen en wol).  Het belgische accent zit hem in de omlijstingen die men kan terugvinden in de badkamers.  Iedere omlijsting telt een of meerdere stripfiguren van kuifje.

Het hotel telt 174 kamers waaronder 18 suites en de prestigieuse « Blaton suite »  (180 m²). Er zijn 8 zalen met in totaal een oppervlakte van 400 m2.  De namen van de zalen verwijzen naar belgische architecten en een striptekenaar.  De decoratie is hedendaags en de zalen bieden plaats aan 5 tot 40 personen. De prestigieuse Ambassadeurszaal is opsplitsbaar in twee delen en leent zich voor cocktails tot 300 personen. De lusters zijn gemaakt van gebakken porcelein en het wandtapijt is afkomstig uit Aubusson.  Deze zaal geeft onmiddelijke uitgang op de binnenplaats van het Stadhuis en de Grote Markt.  In alle kamers en zalen kan men gebruik maken voor de laatste technologische snufjes.

Het restaurant « Bocconi » staat onder leiding van chef-kok Giuseppe Colella die in mei 2006
uitgeroepen werd tot « Maître-Cuisinier ».  Zijn gastronomische keuken staat in het teken van italiaans-mediterrane gerechten. Dankzij zijn originele en geraffineerde keuken heeft  hij de harten van de kenner en de fijnproever in korte tijd weten te veroveren.

Among “top 500 World's Best Hotels” Travel&Leisure January 2006
"Gold List" by Conde Nast Traveler January 2006 with honorable mention
“Best Hotel in Brussels” by Institutional Investor December 2005
Nominated 8th of the 'Top 20 Best Business Hotels' by the European Business Magazine September 2005
Five Star Award - One of the Finest Chefs selected by The American Academy of Hospitality Sciences for Giuseppe Colella, Executive Chef at Ristorante Bocconi
"Best Hotel in Brussels' by Andrew Harper's Hideaway Report in September 2005
"Best of the Best'" by Virtuoso 2005

Hôtel Amigo

Hôtel Amigo
Rue de l'Amigo, 1-3
1000 Bruxelles

Tel.: +32 2 547 47 47
Fax: +32 2 513 52 77

Een e-mail sturen
Ontdek onze website: www.roccofortehotels.com
<< Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA