INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Juwelen - Diamanten - Manalys ©


Manalys

Unieke stenen vinden hun schrijn


Samen zijn zij de alfa en de omega van het Huis Manalys. De oogverblindende collectie stenen – de ene nòg mooier dan de andere! – die het Huis door de jaren en over zijn vele reizen heen heeft opgebouwd, maken samen zijn bestaansrecht, zijn levensdrift en zijn onderscheidingsdrang. Robijnen, smaragden, Birmaanse saffieren uit Ceylon, peridoten, roze toermalijnen, tsavorieten of opalen met fascinerende kleurschakeringen…

Niet elke steen komt evenwel in aanmerking want om het hart van de juwelier te veroveren, moet hij zich onderscheiden door zijn zeldzaamheid, zijn unieke charme, zijn aantrekkingskracht. Moïse Mann selecteert zoals nog maar weinigen dit momenteel durven te doen: hij gaat naar zijn stenen toe.

Al sinds de opening van het Huis voedt Moïse Mann de collectie op een regelmatige en gerichte basis. Zijn geduld en doorzettingsvermogen hebben ertoe geleid dat er bijzondere banden zijn ontstaan met de handelaars die zich specialiseren in unieke stukken en dit van Bangkok tot Hongkong. Hierdoor kunnen niet alleen de beste prijzen worden onderhandeld, maar wordt ook een voorkeurrecht geactiveerd. Door toe te treden tot dit selecte clubje van internationale verkopers verzekert de oprichter van Manalys zich tegelijk van een onuitputtelijke inspiratiebron.

Terwijl deze glimmende stenen hem zijn spectaculaire juwelen influisteren, garanderen ze hun kopers een investering die even veilig is als verleidelijk. Dat geldt eveneens voor de kostbare kleurdiamanten waarin dit Belgisch huis zich heeft gespecialiseerd.

“Voor elke 1000 witte diamanten is er amper één kleurdiamant!”

De fancy color diamonds zijn de nieuwe graal van de luxeliefhebber. Terwijl gewone diamanten goedkoper worden, doen hun gele, rode, citroengele, roze of grijsgroene uitdagers zowel de prijzen als de gemoederen op hol slaan. Dat is het gevolg van hun zeldzaamheid en het beperkte marktaanbod.

Omdat passie en rede moeten samengaan, ondergaat iedere aangekochte natuurlijke en onverhitte steen een kwaliteitscontrole door onafhankelijke en mondiaal erkende Zwitserse keurmeesters. Ook Moïse Mann kan zijn kennis ten dienste stellen van een expertisebureau.

Ze zijn zeer intens, zeer puur en hun schittering is zeer apart. Vandaar ook dat zij hun kleurenpracht voorbehouden aan de happy few... en zij Manalys datgene geven wat dit Huis zo bijzonder maakt: ultraselectiviteit.

 

Foto: Juwelen - Diamanten - Manalys ©


Juwelen Manalys :
  MANALYS
11 Boulevard de Waterloo
1000 Brussel
Tel : +32 2 512 61 18
----------------------------------------------
Juwelen
luxury jewelry
   

Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA