INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Scabal - Herenmode


Scabal

LENTE-ZOMER 2012: MAAK KENNIS MET ONZE NIEUWE GENTLEMEN


Voor de lente-zomer van 2012 wendt Scabal al zijn expertise aan voor het ontwerpen en produceren van uitmuntende en innovatieve lichtgewichtkleding. Het bedrijf, dat over een steeds groter klantenbestand beschikt, heeft een aantrekkelijke selectie nieuwe kwaliteitstoffen ontwikkeld in geraffineerde kleuren. Dankzij de eigen fabriek in Huddersfield, Engeland, blijft Scabal een indrukwekkende selectie hedendaagse mannenkleding op de markt brengen.

Kledingstoffen
Het verhaal achter de stoffen heeft alles te maken met verfijning en lichtheid. Typisch voor deze benadering is de JEWEL-collectie van Super 120s wollen stoffen die slechts 230g wegen. Ze zijn beschikbaar in een aantal aantrekkelijke kleuren en zien er perfect fris uit in een reeks heldere, intense blauwe tinten. Dit palet, gaande van navy tot medium blauw en fel blauw, is een van de belangrijkste in het Lente-Zomeraanbod 2012 van Scabal. De uitstekende kwaliteit van de stoffen van de JEWEL-collectie valt in de smaak van de veeleisende zakenman, een van Scabals typische klanten.

En dan is er ook de MAYFAIR-collectie, ook met Super 150s wol, maar deze keer met een vleugje kasjmier. Kasjmier verzacht het gevoel van de stof die verkrijgbaar is in 230 g/m en 250 g/m en geeft de stof ook een verrassend volume waardoor de collectie een optie wordt het hele jaar door tot grote vreugde van de experts die de fijne dingen in het leven weten te waarderen. De bleekgrijze stof met bleek lila ruitpatroon is nog een belangrijke kleurencombinatie van Scabal voor de komende lente. Scabal wordt al lang geroemd voor zijn expertise op het gebied van mohair en de volgende lente brengt het merk dan ook een paar nieuwe kwaliteiten op de markt in een luxueuze collectie genaamd FLAMINGO BAY. Scabals diplomaat houdt ervan om de zeldzame en ongebruikelijke combinatie te dragen van 60% summer kid mohair en 40% Super 130s, of de combinatie van 80% summer kid mohair en 20% zijdemengeling die zorgt voor delicate oppervlakte-effecten. De strepen van de FLAMINGO BAY-collectie zijn erg opvallend hoewel de collectie ook een ruime selectie mohair aanbiedt in Super 130s kwaliteit die er bijzonder go d uitziet in n kleur of in een microdesign. Het kleurenspectrum gaat van de belangrijke lichtgrijze tinten tot de opvallende donkerblauwe nuances.

Linnen blijft een populaire zomerfavoriet, ook voor kledingstoffen, en dat blijkt ook uit de keuze van de intutieve mannen. De VINTAGE LINEN-kwaliteit is afgewassen met als resultaat een zachtere en lichtere afwerking dan traditioneel linnen. Net als beige is de subtiele lichtbruine kleur ook een belangrijke nuance in het aanbod van Scabal voor de lente-zomer van 2012. Linnen leent zich perfect voor een ongevoerd of half gevoerd jasje, wat veel zegt over de prt--porterfilosofie van het volgende seizoen.

Stoffen voor vesten
De trends voor veststoffen gaan in twee grote richtingen. In de eerste plaats kiest Scabal voor heel wat sterke kleuren of schijnbaar effen stoffen in luxueuze kwaliteiten, naast heel wat mooie stoffen met ruitpatronen en opvallende strepen. De nieuwe SAN REMO-collectie bestaat uit 100% linnen stoffen, in nonchalante grijze en witte strepen die het goed zullen doen bij de ontspannen mannen, en fiere 100% katoenen stoffen in combinatie met aristocratisch dikke blauwe en witte strepen.

Nog een luxueuze optie met SAN REMO is een 70:30 katoen/zijdemengeling die bijzonder geschikt is voor de nonchalante jasjes op maat niet gestructureerd en zonder voering. Zo ziet Scabal de jasjes voor de lente-zomer 2012. Een gamma blauwe nuances, van licht en medium blauw tot het klassieke donkere navyblauw, is het essentile spectrum voor de jasjes van volgende zomer ze zorgen voor het perfecte contrast op een witte broek of op een witte of blauwe jeans met 5 zakken. Aangezien witte jasjes zo belangrijk zijn, heeft Scabal zijn bestaande MOSAIC-veststoffen uitgebreid. Het aantal opties binnen de selectie Super 130s wol werd bijna verdubbeld, omdat deze selectie zo populair is. Binnen de Super 100s kwaliteit overheersen dikke ruitpatronen in nieuwe combinaties zoals fel lichtblauw en goudachtig geel. En binnen het gamma van de Cool Wool zijn de stoffen van 230 g/m de winnaars; voor volgend seizoen worden ze vol vertrouwen voorgesteld met grote, dikke ruiten. In de pret--portercollectie blijft het silho

 

Foto: Scabal - Herenmode

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA