gepubliceerd op: 01-11-2015
Italian Passion
Foto: Autoworld ©
 

De jaren ’50-’60 van de vorige eeuw vormden zonder enige twijfel de gouden periode van de Italiaanse auto-industrie.

 


Constructeurs zoals Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati… en later Lamborghini probeerden elkaar quatechnologische vindingrijkheid voortdurend de loef af te steken, waardoor er steeds krachtiger auto’s uit de fabrieken werden gerold. Maar ook designers en carrosseriespecialisten zoals Pininfarina, Bertone, Gandini, Giugiaro, Zagato, Spada, Touring Superleggera… konden nauwelijks de orders volgen – die niet alleen uit eigen land, maar ook van ver buiten de nationale grenzen afkomstig waren. De Italiaanse creaties verwierven vanaf dat moment een ongeëvenaard prestige overal ter wereld. Ook nu nog fascineren sportauto’s uit Italië. Deze voertuigen zijn tegenwoordig niet alleen synoniem van passie, elegantie en dolce vita, maar ook van extremen en hartstochtelijk leven. De vierde grote eindejaarstentoonstelling van Autoworld staat dan ook helemaal in het teken van ‘la bella macchina italiana’, vertegenwoordigd door merken van gisteren en van vandaag - Lamborghini, Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Fiat… Veel van de modellen die u binnenkort in het museum kunt bewonderen, werden speciaal voor dit evenement bij privéverzamelaars en internationale musea geleend.

In een scenografie die de unieke sfeer van een ‘piazza’ en de steegjes van een typische Italiaanse stad tot leven roepen, kunnen de ‘must see’-exemplaren van de Italiaanse auto-industrie van dichtbij worden bewonderd. Bezoekers zullen er onder meer oog in oog komen te staan met een van de zeldzame Disco Volantes uit 1952 (naast de huidige Disco Volante by Touring Superleggera), een Lamborghini Miura, een 350 GT Touring, een Maserati Ghibli… en nog een hele reeks andere Italiaanse modellen. Er zullen ook enkele moderne supercars worden tentoongesteld, zoals de Lamborghini Veneno en de LaFerrari !

Wie Italië zegt, denkt meteen levenslust en farniente. Op de ‘piazza’ zal de bezoeker tijdens zijn wandeltocht even kunnen uitblazen aan een wijnbar/café en intussen genieten van een vleugje Italiaanse warmte terwijl buiten Koning Winter heerst.

Autoworld Museum Brussels
Esplanade van het Jubelpark 11, 1000 Brussel
www italiancarpassion.be

Auteur van het artikel : Autoworld
<< Vorige pagina  
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA