gepubliceerd op: 20-01-2018
Delvaux
Foto: Delvaux ©
 

Er was eensÖ heel lang geleden, een schitterend Kerstverhaal... Verteld, neergeschreven, tot de perfectie heruitgewerkt in de ateliers van als het ware de Belgische 'haute maroquinerie'. Want zoals het vergaat in de haute couture, vertelt la maison Delvaux ook het verhaal van dromerige collecties met de toegewijde werkuren, met de dans van nadenstikkende naalden, met ambachtelijke kennis... Kortom, een minutieus samenspel van delicate handelingen dat uiteindelijk zal resulteren in pure 'kunst'. Dit Belgische huis vermengt zijn passie voor vernieuwing tot een magisch elexir dat een wereld opent waarin horizonten zo moeiteloos worden verlegd met een savoir-faire die nog verder rijkt dan de verbeelding zelve. Het nieuwste meesterwerk, dat voor de magische eindejaarsfeesten tot leven werd gewekt uit een alchemie van leder en goudglans, is nochtans niet in de wereld geroepen met een toverspreuk. Betoverend verleidend is de collectie alleszins, maar dat is enkel en alleen het resultaat van honderden toegewijde werkuren.

 


Dat meesterwerk is Delvaux's 'Couture Exclusive Collection'. Het maakt deel uit van een magisch verleden en het wil de mythische wereld van het hofleven verkennen, sprookjesachtig en rijkelijk opgesmukt. La maison Delvaux tovert alzo vier rijkelijke ensceneringen om in tastbare ornamenten van lederen tassen. Het eerste model Queen's Desire is als een allusie op het wapenschild van een vorstin, met opgelegde messing buisjes, vervaardigd door Zwitserse horlogemakers, gegalvaniseerd in Frankrijk en weldra gegeerd door de hele wereld. Een tweede model heet Iron Shield en het is bedekt met laagjes elegante schubben die ons van het 'banale der wereld' behoeden zoals het harnas van een ridder dat doet. Dan is er Black Beauty, versierd met dramatische bloemen. Gedrenkt in het zwarte hart van een tovenares en gehecht op hagedisleder ontvouwen zij vanuit een parelhart hun bloemblaadjes om eenieder te betoveren. Het laatste meesterwerk uit de reeks luistert naar de naam Golden Glory. Vanuit zijn gespsluiting schijnen gouden stralen in het rond die zijn drager bevangen met de ziel van de zonnekoning, die ten strijde trekt puur uit eigenbelang en gefocust op het voortbestaan van voortreffelijkheid.

Het tijdloze Delvaux leidt ons achter de coulissen van een gesofisticeerd luxeverhaal, een impressie van een oude gouden wereld van reliŽfdruk, van borduurwerk op lederornamenten en van metaalglans zoals je die rijkelijk terugvindt in de fantastische reeks 'Game of Thrones'. Bovenaardse scenario's, maar die op de meest aardse manier inspireerden tot het opbouwen van deze delicate micro-collectie, subtiel samengesteld en wars van pronkerij. Kortom, na de Mini versterkt nu een nog kleiner handtasformaat, de Micro, de gelederen van de iconische Brillant-reeks. Een Iphone past er trouwens mooi in, want dat ze bij Delvaux fan zijn van middeleeuwse betovering, wil niet zeggen dat de creaties hun functionaliteit laten varen. Als extraatje zijn er volledig nieuwe accessoires die zich aansluiten bij dat wonderland van kostbare ledercreaties. Zoals de Brillant Charms Strap, miniatuurtasjes uitgerust met lange draagriemen om ze te dragen ofwel verzuchtend op het hart, ofwel avontuurlijk op de lende.

In het Koninkrijk BelgiŽ zullen deze winter de Brillant Couture's in beperkte oplage voorhanden zijn. Als in een alchemie van verbluffende vakkundigheid en van de ambitie om het beste van het beste uit vakmanschap te halen, dit alles vermengd met een authentieke dosis poŽzie, zo typerend voor elke nieuwe creatie van la maison Delvaux.

Auteur van het artikel : Delvaux
<< Vorige pagina  
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA