LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Luxury Bags - Delvaux ©
DELVAUX
De Brillant, dé iconische handtas (Deel 2)

Gent
Magritte misbruikt door het succes van een 'krijtlijn'? Dogma met als basis een duistere ondergrond? Dit kan geen Delvaux zijn. 'Ceci n'est pas un Delvaux'.

Zijn vader verkocht geen handtassen, maar wel schoenen. Niettegenstaande zijn kleermakersopleiding zal hij zijn loopbaan eindigen als vertegenwoordiger voor Maggi-bouillons. Magritte's moeder daarentegen werkte als hoedenmaakster. De link met de bolhoed in zijn oeuvre is gauw gelegd. Magritte dadaïst, surrealist en metafysicus, maar toch niet geboren in Gent. Karel de Grote nochtans wel. Victor Horta eveneens. Toch heeft deze laatste er nooit gewoond. Gent, 'de mooie Vlaamse' en derde haven van het land. De stad mag trots zijn op enerzijds zijn geconcentreerd cultuurpatrimonium en zijn kweekbodem voor studenttalent – ze zijn met meer dan 65.000 – en anderzijds zijn unieke architectuurschat die het grootste aantal geklasseerde gebouwen telt in België telt. Je vindt er ook makkelijk een tiental chocolatiers en ze serveren daar in de Arteveldestad wel 250 soorten bier. Gent is meer dan een stad, zij is een cultuurbastion.

Knokke le zoute
Opnieuw het hoofd in de Magrittiaanse wolken, reeds in 2015 ge-delvaux-niseerd in de Kerstcollectie. Hemeltjelief, 'bolhoedje' af voor al dit moois! Knokke-Knokke-Knocking on Heaven's Door met deze Zoute-zonde.

Chique, mondain, elke zomer opnieuw is de badstad Knokke een reunieplek voor VIP's. Alle grote Belgische fortuinen en dynastieën hebben er een residentie-met-naam. Als het kan eentje met het label van een bekend architect, plus de bijhorende, persoonlijk ondertekende strandcabine. Toppunt van stijl onder het rollende wolkenspel van de kustlijn. Bastion der kunsten gaat Knokke prat op een zestigtal galerijen waaronder enkele echte 'gevestigde waarden' qua reputatie. Zelfs een Nikki de Saint-Phalle of Jean Tinguély exposeerden ooit hun werken openlucht in het Knokse landschap. En Paul Delvaux of zelfs Keith Haring droegen bij tot het interieur van het casino, waar ook Magritte in 1953 een fresco 'Le Domaine Enchanté' realiseerde, vandaag nog steeds met veel trots geconserveerd. In navolging van Man Ray en Picasso was Magritte een fervent Knokke-bezoeker, in de tijd toen het jaarlijkse Festival van de Experimentele Film er zijn hoogdagen kende. En het is hoog in de wolken ook dat de Magrittesymboliek nog een poos zal voorbijflitsen. Op de romp van enkele Brussels Airlinestoestellen dan welteverstaan en dit nog tot 2022.

 

Foto: Luxury Bags - Delvaux ©

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA