INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Damesmode - Luxe Fashion - Delvaux ©


Delvaux

Delvaux en Magritte: de kunst van illusie


Al sinds het prille begin, nog voor het ontstaan van België, wordt Delvaux gekenmerkt door een onmiskenbaar gevoel voor het onverwachte en onconventionele. René Magritte, een van de meest gerenommeerde schilders van België, is dan ook een van de vaste inspiratiebronnen van het huis.

Een hommage aan Magritte
Voor de feestdagen presenteert Delvaux een speciale collectie ter ere van Magrittedie, met de woorden van de Franse schrijver Michel Butor, wordt geroemd omdat hij “voorbijgaat aan uiterlijke schijn” en “de kunst van illusie” tot uitdrukking brengt. Deze speelse en charmante collectie, waarin Delvaux een eigen interpretatie geeft aan vertrouwde motieven uit het werk van Magritte – wolken, appels en de bolhoed – wordt gekenmerkt door een surrealistisch karakter.

Kwaliteit en vakmanschap
Kenmerkend voor deze collectie zijn de verrassende voeringen van de Tempęte GM en de Brillant MM, die gedessineerd zijn met een lieflijke wolkenlucht. Als blijk van de buitengewone aandacht voor detail wordt met de Magritte-blauw gelakte gespen aan de buitenkant van de tas al verwezen naar dit wolkenmotief. Ter vervolmaking is het wolkenpatroon gedrukt op lamsleer, dat veel delicater is dan kalfsleer en een lang en complex bewerkingsproces vereist. Ook kleine lederen accessoires zijn geďnspireerd op het werk van Magritte, met uitgesneden figuren die eerst werden geappliqueerd en vervolgens extra volume kregen met een reliëfeffect. De patronen werden aangebracht met zijdezeefdruk en hierna doorgestikt. Het stiksel vereist een even nauwgezette techniek als dat van fijn borduurwerk.

Als sluitstuk van de collectie zijn er een zijden foulard met een patroon van Magritte-achtige figuren en fragmenten, als onderdelen van een verhaal dat klaar staat om verteld te worden, en een lamslederen lint met een wolkenpatroon dat rond het hengsel van de tas kan worden gewikkeld. Ter aanduiding van het exclusieve karakter van deze collectie is de binnenkant van de Tempęte GM en de Brillant MM bedrukt met het waarmerk ‘Magritte Exclusive Collection’.

De collectie zal vanaf 15 november exclusief verkrijgbaar zijn bij geselecteerde Delvaux boetieks.

 

Foto: Damesmode - Luxe Fashion - Delvaux ©

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA