INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Luxury Bags - Delvaux ©


Delvaux

De Brillant, dé iconische handtas van la maison Delvaux


De Brillant, dé iconische handtas van la maison Delvaux, werd gevisualiseerd, bedacht en gecreëerd door architect Paule Goethals, ter gelegenheid van Wereldtentoonstelling van 1958, als eerste van de naoorlogse productie. Het is Koning Boudewijn die Expo 58 inhuldigt en deze zal maar liefst 42 miljoen bezoekers aantrekken. Samengesteld uit 64 verschillende onderdelen in leer en metaal, belichaamt en verenigt de Brillant sedertdien alle ingenieuze en elegante savoir-faire van la maison Delvaux’s meester-leerbewerkers. Uit deze exquise verfijning zal dus de miniatuurversie van de geboren worden die, in een mix en match van relativering en humor, een goedlachse ambassadeur zal worden van onze meest krachtige Belgische symbolen.

Als de Brillant kleintjes maakt... Of de enscenering van een Belgisch icoon, overgeleverd aan goedlachse en surrealistische humor made-in-het-vlakke-land. De Brillant met brio herboren in 7 stijloefeningen, tegelijk ondeugend en luxueus.

Delvaux is...eenvoudigweg België zelf! Zoals op het witte doek een spin off dikwijls volgt op een succesvolle kaskraker, zo is de collectie 'LesMiniatures Belgitude' de Delvaux' een onvermijdelijk vervolg op de succesvolle 'taskraker', de Brillant. 7 stijloefeningen op hetzelfde dogma van puur savoir-faire, met een kwinkslag bedacht door de ateliers van la maison Delvaux. We kenden al 'De 7 Kristallen Bollen' volgens Kuifje, aanschouw hier nu de '7 belgitudes volgens Delvaux'. 7 humoristische en luxueuze hebbedingetjes, ontsproten uit een geografische tocht langs 7 iconische cultuurschatten van het Koninkrijk België. Uniek en kostbaar als ze zijn, belichamen de Brillants Belgitude de ultieme exclusiviteit van een reeks in beperkte oplage. Nooit gezien, verbluffend, ontsporend, vernieuwend, onweerstaanbaar en here-tostay zijn 'Les Miniatures Belgitude als zeven-zalige-zonden een variatie op het thema van Les Miniatures. Zij blazen de stoutmoedigheid en expressiviteit van Les Miniatures nieuw leven in en vinden ze heruit in een tot excellentie uitgevoerd meesterwerk. Miniaturisering maar dan wel met maximale toewijding van artisanaal toptalent. Zeefdruk over lederreliëfdruk als visueel sterk aspect voor de 7 charms. Om te dragen en uit te dragen als esthetische ambassadeurs van onze Belgische symbolen bij uitstek. En 7-maal een knipoog voor elke dag van de week. Een mini-tas als een 3D-stripfragment, als uitbeelding van elke 'Like' van je dag.

 

Foto: Luxury Bags - Delvaux ©

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA