INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Luxury bags - Delvaux ©


Delvaux

Lente-Zomer 2018 Collectie


Uitgesproken lijnenspel, verbluffend kleurenpalet, zowel explosief wit en zwart als subtiele contrasten...Voor het zomerseizoen 2018 wendt la maison Delvaux de steven richting het mythische continent Afrika met zijn onuitputtelijk creatief potentieel. Afrika, waar de woestijn uit zijn verzengende hitte een creatieve fata morgana tovert van westerse moderne kunst, vermengd met oeroude pigmenten als safraangeel en paprikarood, visioenen uit eeuwenoude kruidenroutes.

Ethiopia, een abstrakt tekenverhaal
Inspiratie in overvloed in de strakke motieven van decoratieve huidschilderingen die merkwaardig genoeg te herkennen zijn in de even geometrische en kleurrijke schilderkunst van een Sonia Delaunay of een Alexander Calder. Spectaculaire symbiose van gedurfde en explosief grafische composities in deze collectie Ethiopia. Kleur is alomtegenwoordig in dit seizoen. Ebène zit schouder aan schouder met Ivory en Noir of sympathiseert met Paprika, Turquoise, Safran en Rose Nakuru in een multiculturele ontdekkingstocht.

Tanzania, tedere bloem
Als edelstenen, maar dan onzichtbaar bevestigd onder het leder, verwijzen de Tanzania tassen naar de rituele littekens van de lokale stammen. Het patroon is als een windroos, de weg wijzend naar avontuur dat wacht in alle windstreken van het Afrikaanse continent. Delvaux’s ambachtsmannen hebben op hun manier deze huidversieringen nagebootst door in het leder silicoonvormen te injecteren.

Ndébélé, de kracht van kleur
Explosieve kleuren in geometrische motieven versieren als Westerse pop-art al eeuwenlang de woningen van het Ndebele-volk en hiermee verleent het zijn naam aan elk gelijkaardig lijnenspel in bonte kleuren, waarvan de combinaties eindeloos doorgaan. Het donkere Ebène verzacht dan weer visueel deze kleurexplosie en vormt het decor voor het spektakel van Safran, Paprika, Rose Nakuru en Turquoise.

Tribal Stitch, hoe ambacht rijmt op haardracht
Inspiratiebron is de oneindige variatie in de traditionele haardracht van Afrikaanse vrouwen. De creatie Tribal Stitch is het resultaat van minutieus handwerk waarbij lederstroken in Calf Souple of Calf Métal, zoals bij borduurwerk, doorheen een geperforeerd patroon geregen worden. Tribal Stitch is er in twee uitvoeringen. Ebène-Ivory-Noir of Noir-Bronze.

White Vaudou, alle toverkracht gebundeld
Op weg om een iconisch model te worden door zijn ultra-exclusieve afwerking, combineert White Vaudou drie uitvoeringen samen in één handtasmodel. Zijn leder is kostbaar Alligator Blanc Mat. Van model Ethiopia neemt White Vaudou de geometrische motieven over, maar dan op de wijze van model Tanzania, 'onderhuids' geïnjecteerd met het delicate borduurwerk van zijdedraad zoals de Tribal Stitch.

Seizoensnieuwigheden
Dit seizoen maken nieuwe modellen hun opwachting. Cool Box is met zijn tijdloze, uitgepuurde lijnen en speelse draagbaarheid een echt uithangbord van la maison Delvaux. Hij is voortaan voorhanden in een mini-versie. Een heruitvinding van het iconische La Tamise-model uit 1974 is de clutch Double Je, waarvan het D-logo van de Cool Box overgenomen werd om er een decoratief en functioneel handvat van te maken. Double Je draag je bij elke gelegenheid. Zowel vrijetijds als glamoureus, dat is de troef van dubbelspel... Spectaculair en nooit gezien zijn de Bandoulières Amovibles. Exuberant als een Afrikaanse hoofdtooi omkransen zij je schouder met een 'avantgarde touch' en zijn compatibel met elke Delvaux-tas.

Kostbare leders in opmars
La maison Delvaux doet continu onderzoek naar originele bewerkingstechnieken van exotische ledersoorten. Dit zomerseizoen stelt zij twee nieuwe versies Alligator voor. Ténéré haalt zijn kleur bij Ebène, maar ondergaat vervolgens een satijnachtige 'vintage-behandeling'. Kalahari daarentegen krijgt over de onderste helft van zijn witgelakte body heen een manueel gesponst effect met Ebène-kleur. Een nieuwe versie Python vervoegt de 'gelederen' en speelt in op de color blockingtrend. Python haalt zijn inspiratie bij Ethiopia of Ndébélé en combineert Ebène nu eens met Safran, dan weer met Turquoise.

 

Foto: Luxury bags - Delvaux ©

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA