HERENMODE

LEDERWAREN

 
Herenmode Lederwaren
 
Herenmode Lederwaren
 
Herenmode Lederwaren
 
Herenmode Lederwaren
 

Delvaux

 

In België is de geschiedenis van Delvaux zo goed als algemeen bekend. Toch is het mogelijk dat ze u nooit ter ore kwam, ook al is Delvaux één van die huizen met wereldwijde faam. De artikelen worden gedragen door liefhebbers van de authentieke maroquinerie, zowel in New York, als in Tokio.

 Er was eens -zo zegt men in België meestal bij het begin van een kindersprookje - een jonge bewerker van fijne lederwaren die bezeten was door zijn passie. Zo besliste hij op een dag, zowat 175 jaar geleden, om zijn eigen zaak uit te bouwen.

Leder is het hoofdpersonage in dit verhaal. Het lederen vel. De materie genaamd leder. De kunst om niet te stoppen met het leder te bewerken tot men er geen werk meer in ziet, maar enkel nog emotie en elegantie.

Om deze geschiedenis te beschrijven zijn er woorden nodig. Woorden die in een andere context vaak misbruikt worden, zijn hier fundamenteel: vakmanschap, kwaliteit, kieskeurigheid, know how. Kracht en raffinement die een object, een tas, een accessoire bezielen. Gulheid die door elke vezel van de materie uitgeademd wordt.

Deze geschiedenis volgt een duidelijke weg : vanaf 1883 wordt Delvaux hofleverancier. In 1908 deponeert het huis Delvaux als eerste het model van een tas. Later vindt ze als eerste het concept van de seizoenen voor fijne lederwaren uit. Delvaux werd helemaal toonaangevend toen het huis de laqué tas lanceerde, die de tijd trotseerde door de evidentie van zijn design. Het werd een evergreen, een icoon.

En door wie wordt deze geschiedenis in feite verteld? Door de Delvaux vrouw natuurlijk. Ze spreekt met zelfverzekerde stem, ze stapt gedecideerd, met haar getuigschrift van elegantie aan haar schouderriempje. Ze weet, ze communiceert, ze durft zich tonen, ze heeft vertrouwen, ze heeft gelijk.

In de studio/laboratoria/ateliers/werkplaatsen van het oudste Europese  huis schrijft men nog elke dag verder aan de geschiedenis. Ze is nu wel gesigneerd door jonge Belgische ontwerpers. Hun stroomstoten van creativiteit, energie en lef zullen Delvaux toelaten zijn weg verder te zetten. Helemaal op de smalle koord die gespannen staat tussen traditie en eigentijdsheid.

 

Delvaux

Delvaux

Ontdek onze verkooppunten

Ontdek onze website: www.delvaux.com
<< Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA