INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Damesmode- Luxe Fashion - Xandres ©


Xandres

Girlpower op z’n elegantst


“Forward March”, dat is het motto achter de nieuwe herfst/wintercollectie van Xandres. Denk militaire elementen maar vooral  een “recht-door-zee” dynamisme en positivisme. Nostalgische stoffen zoals brokaat en fluweel in rijke kleuren doen dan weer dromen van prachtige interieurs uit lang vervlogen dagen. 

De herfstcollectie splitst zich uit in een militair thema dat weliswaar heel vrouwelijk vertaald wordt en een decoratief thema met een barok kantje. Beide thema’s zijn mooi uitgebalanceerd en genuanceerd. Denk kaki doorknoopjurken met epauletten en een rug in kant. Of hemden met een fijne brandebourg bies. 
Bloemmotieven lijken geplukt uit oude schilderijen, antieke meubelstoffen en Japanse decors. Borduurwerk, ruches, volants en strikken zijn alomtegenwoordig en richten zich tot de overtuigde “more is more” adepten.

Wollen zakelijkheid
Tegenover de rijke motieven staat de eenvoud van effen wol en mannelijke stoffen. Zoals de grijze mantels in double face wol die gecombineerd wordt met een krijtstreeppantalon en witte chemisier. Jurken, tops, lange rokken en jasjes in Prince of Wales ruiten met minuscuul geborduurde bloemen en ruches geven androgyne stoffen een vrouwelijke wending. 
Wijde wollen pantalons in combinatie met luchtige, oversized truien, gebreide jurken met de bijhorende cardigan en pantalons met mouwloze mantels gaan de smart casual toer op.
Effen stukken kunnen gecombineerd worden met grafische blokkenprints, geborduurde bloemen of een luipaardmotief.

Glansrijke feesten in fluweel en brokaat
Fluweel en brokaat staan centraal binnen de het 2e deel van de collectie van Xandres.  De collectie omvat fluwelen jurken met organza mouwen en smokings bestaande uit een  fluwelen jasje met juweelknoop en een bijhorende  smokingpantalon in vloeiend vallende zijde met zijstreep van fluweel. COSTUMELLE. Het zwarte jurkje kan evenmin ontbreken, in diverse stijlen: kort en recht met lange mouwen, mouwloze kokerjurken op kuitlengte of lange avondjurken in wolcrêpe.  Dankzij de souspulls in geflockte tule  kan je verschillende feestlooks creëren met een en dezelfde jurk. Witte zijden chemisiers met een aparte strik laten zich nu eens combineren met een zwierige plissérok of een asymmetrische klokrok. Wijd uitvallende rokken in brokaat kunnen het best vinden met lurex tops of effen chemisiers. Truitjes met een afneembaar pailletten kraagje en fluwelen tops met bonten pomponnetjes slaan de brug tussen eenvoud en glamour.

Xandres xLine: mode met een extra dimensie
De Xandres xline loopt parallel met de Xandres collectie, maar  aangepaste snitten, details en materialen maken hier het verschil. Net als de Xandres collectie biedt de X-line fashion thema’s voor elk draagmoment, met dat extraatje erbovenop. Mode voor vrouwen met fraaie rondingen kan best pit en power hebben. Zoals de stoere pantalons met een voorkant in lederlook en een comfortabele, elastische achterzijde of de rokken in lederlook met een twin-set in luipaardmotief.
Stijlvolle jacquard pantalons met kleurige bloemen op een donkere achtergrond hebben dan weer een discrete maar comfy elastiek in de taille. Rechte rokken en jurken zijn sterk aanwezig en flatteren het figuur. Blouses en cardigans komen iets langer terwijl fraaie V-halsuitsnijdingen heel vrouwelijk uitpakken.
Sterke contrasten van wolwit en zwart vormen een tijdloos thema dat deze collectie compleet maakt.

 

Foto: Damesmode- Luxe Fashion - Xandres ©

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA