INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Lederwaren - Damesmode - Delvaux ©


Delvaux

Delvaux onthult De Brillant X– RAY


De Brillant X–RAY, een subtiel samenspel van transparantie en ondoorzichtigheid, is de nieuwste creatie uit het atelier van Delvaux. De tas is een perfecte illustratie van de speelse en ondeugende stijl van het Huis en een constante belangstelling voor nieuwe technologieën. De Brillant X–RAY is een hedendaagse versie van de Brillant, de iconische tas van het Huis die in 1958 werd ontworpen. Hij belichaamt de brutaliteit, originaliteit en het surrealisme van België: zijn inhoud is zichtbaar, maar zijn vorm blijft behouden.

Thermisch gelast en gesp van kristalliet
Voor het realiseren van de Brillant X–RAY zijn technieken gebruikt die normaal worden toegepast in uitrustingen voor de topsport. Zo zijn de naden van de tas volledig thermisch gelast. De tas heeft slechts drie stiksels, wat hem een uniek en innovatief karakter geeft. De Brillant X–RAY is gemaakt van soepel PVC en wordt opgesierd met een gesp van kristalliet – een materiaal dat lijkt op hars – net als de gesp van een klassieke Brillant. Zo worden, in een radicaal andere uitvoering, de traditionele codes van het Huis in ere gehouden. Het handvat is vervaardigd van geïnjecteerd polyurethaan en heeft precies dezelfde vorm als dat van een lederen tas. Het duurde meer dan acht maanden om de Brillant X–RAY te ontwikkelen en in productie te nemen. Voor deze tas zijn namelijk geen traditionele leerbewerkingstechnieken gebruikt.

De Delvaux X–RAY zal verkrijgbaar zijn in de Delvaux–winkels in België en Frankrijk, evenals bij enkele zorgvuldig geselecteerde partners. Zijn prijs is 490 eur.

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA