INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Mode Fashion Luxe - Delvaux ©


Delvaux

Herfst – Winter Collectie 2015/2016


Deze winter laat Delvaux zich leiden door de architectuur. Grafische vormen, scherpe lijnen en onverwachte contrasten kenmerken een collectie die geďnspireerd is op moderne en hedendaagse Belgische architectuur in haar meest innovatieve en radicale vorm.

Deze invloed van de architectuur weerspiegelt de lange geschiedenis van samenwerkingen met gerenommeerde architecten die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van ontwerpen die nu bekend staan als de iconen van het huis; vooral Paule Goethals die in 1958 de beroemde “Le Brillant-tas” ontwierp. Zoals altijd streeft Delvaux naar innovatie die voortbouwt op een traditie van veelgeroemde kwaliteit. Dit seizoen vindt Delvaux enkele klassiekers opnieuw uit, waarbij het accent zoals gewoonlijk ligt op de uitzonderlijke weelde van de materialen die de collectie haar levendigheid verlenen.

“Le Givry” en “Le Pin” zijn nu verkrijgbaar in een kleinere uitvoering voor een nog modernere
en meer casual look, terwijl “Le Brillant” een sportievere versie van soepel Sellier-leer krijgt, met een nieuwe, afneembare schouderriem aan de bovenkant van de flap. Het gebruik van exotische en exclusieve leersoorten, waarvoor vakmanschap en uiterste finesse en precisie vereist zijn, is meer dan ooit kenmerkend voor het huis. Handtassen en accessoires krijgen een uitzonderlijk karakter, dankzij de verfijnde en kostbare kwaliteit van de leersoorten Galuchat, Astrakan, Alligator, Hagedis, Struisvogel en Hairy Calf. Deze exotische leersoorten – die soms worden gecombineerd, zoals glad Python met glanzend Alligator en Struisvogel, of Calf Velours met glanzend Alligator – maken Delvauxs creaties werkelijk uniek.

Deze radicale aanpak levert een seizoen vol contrasten op: combinaties van mat en  glanzend, variaties van texturen, interactie tussen licht en donker of ton-sur-ton die de nadruk leggen op patronen en oppervlakken. De materialen van deze collectie accentueren de kleuren. Hoogglans neemt daarom een prominente plek in, met glanzend transparante effecten zoals onder meer dat van lakleer.

Terwijl zoals altijd de tijdloze kleuren Nude, Végétal en Tourterelle vertegenwoordigd zijn, komen ook andere kleuren aan bod, zoals Kaki, dat zowel in de dames-als herencollectie terugkomt. De hoofdrol in deze collectie is weggelegd voor volle en diepe kleuren, zoals Rose Indien en Bleu de Prusse.

Het gebruik van zwart, geďnspireerd op de kunstwerken van Pierre Soulages, is dit seizoen geen bijkomstigheid, maar bepalend voor het spel van ton-sur-ton, of gebruikt in combinatie met blauw, in dégradé-kleurpatronen met een clair-obscureffect.

 

Foto: Mode Fashion Luxe - Delvaux ©

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA