25/08/19

Luxury cars

Première van de Audi R8 LMS GT2 op het Goodwood Festival of Speed


Luxury Cars - Audi ©

Audi Sport customer racing biedt fascinatie op overschot met de Audi R8 LMS GT2 tijdens het Goodwood Festival of Speed. Oliver Hoffmann, CEO van Audi Sport GmbH, Chris Reinke, hoofd Audi Sport customer racing, en negenvoudig Le Mans-winnaar Tom Kristensen onthulden er de nieuwe sportwagen samen met de Graaf van Richmond, de organisator van het Festival of Speed. Het publiek van experts was de enthousiaste getuige van de première van de sportwagen met een vermogen van 470 kW (640 pk): de krachtigste auto in de elfjarige geschiedenis van het klantenracewagenprogramma..

“Deze sportwagen met zijn emotierijke en bijzonder prestatiegerichte V10 vormt het topmodel van ons kantenraceprogramma. Het legendarische evenement in Goodwood is de ideale gelegenheid voor de onthulling van zo’n fascinerende sportwagen,” zei Oliver Hoffmann. De racewagen is ontwikkeld voor een toekomstige racecategorie. De GT2-klasse gaat namelijk in 2020 van start in Europa en Noord-Amerika. Ze zal het gat vullen tussen de bestaande GT3- en GT4-klasses en is specifiek bedoeld voor auto’s met veel overlangse rijdynamiek. Daardoor richt dit soort racewagen zich vooral tot gentleman drivers, die al decennia lang de ruggengraat vormen van het GT-racen.

De Audi R8 LMS GT2 is de ideale sportwagen voor klassieke races maar is ook geschikt voor circuitdagen en evenementen in raceresorts, die steeds meer populariteit genieten bij klanten over de hele wereld. Audi Sport heeft met de Audi R8 LMS GT2 zijn vierde model voor klantenracen voorgesteld. Het merk heeft al wereldwijd succes geboekt in het TCR, GT3 en GT4.

Luxury Cars - Audi ©