28/05/18

Luxury cars

Bentley Continental GT First Edition


Luxury Cars - Bentley ©

Bentley Motors creëerde een exclusieve First Edition van de nagelnieuwe Contintental GT. Deze ultieme versie van de Grand Tourer vormt het toppunt van Bentley’s vakmanschap: met de hand vervaardigd en ontworpen in Groot-Brittannië.

Uitzonderlijk maatwerk: de aankleding van het interieur van de Benley Continental GT First Edition werd nauwgezet opgevolgd door het designteam van Bentley. Het nieuwe model combineert de meest verfijnde features die beschikbaar zijn op de derde generatie van de Continental GT tot de meest luxueuze Grand Tourer die ooit is gebouwd.

Een verbluffende bundeling van technologie en design: de First Edition pakt uit met het unieke Bentley Rotating Display. Met dit systeem kan de bestuurder naadloos switchen tussen drie verschillende dashboarddisplays die mee de sfeer van het interieur bepalen. Het standaard 12,3” groot touchscreen kan naar keuze worden omgeschakeld naar een weergave met klassiekere instrumenten of zelfs een weergave van drie analoge wijzerplaten. Wanneer de motor wordt uitgeschakeld, wordt er geswitcht naar het derde display met enkel houtfineer voor een ononderbroken houten inzet over de volledige breedte van het dashboard.

Klanten kunnen kiezen uit vier unieke Dual Veneers voor de afwerking van het dashboard. De prachtige houtopties omvatten Tamo Ash, Liquid Amber, Dark Staines Madrona en Dark Fiddleback Eucalyptus; altijd in combinatie met Grand Black dat is voorbehouden voor de First Edition.

De uitzonderlijke afwerkingsmogelijkheden dragen bij tot een nog royaler gevoel van ruimte in een interieur dat standaard al erg weelderig is aangekleed. Ze vormen een aanvulling op het opmerkelijke interieurdesign dat nog wordt benadrukt door de sfeerverlichting en de verlichte Bentley-deurdrempels wanneer de deuren worden geopend.

Om de prestaties van de 6.0-liter W12 twin-turbo TSI-motor in de nieuwe Grand Tourer te benadrukken is de First Edition standaard uitgerust met het pack Mulliner Driving Specification. Dit pack stelt de bestuurder centraal want het bestaat uit geperforeerde aluminium pedalen, tot hoogglans gepolijste doppen voor olie en andere vloeistoffen, en unieke 22”-velgen beschikbaar in een heldere kleur, in het zwart, met de hand gepolijst of met een volledige gepolijste afwerking.

Dit pack wordt verder vervolledigd door het ‘diamond-in-diamond’-patroon voor de bekleding van stoelen, deuren en achterste zijpanelen die allemaal zijn afgewerkt met een unieke contrasterende stiknaad die enkel beschikbaar is op de First Edition.

Andere belangrijke elementen uit de ellenlange lijst van standaardvoorzieningen zijn de packs City Specification en Touring Specification die onder meer Park Assist omvatten, voetgangerdetectie en verkeersbordenherkenning. Het Bentley-audiosysteem van 650 watt kan worden geüpgraded naar een Bang & Olufsen-systeem van 1.500 watt of, voor de pure hifiliefhebbers, het topaudiosysteem van Naim met 2.200 watt.

Discrete logo’s met de Union Flag First Edition in de auto en op het koetswerk van de Continental GT, samen met de unieke Union Flag-deurdrempels verraden de uitzonderlijke adelbrieven van dit model.

Luxury Cars - Bentley ©