03/02/18

Expo - Beurzen

HET 5DE CHOCOLADESALON VAN BRUSSEL


Expo - Beurzen - Chocoladesalon van brussel ©

Voor het vijfde jaar op rij verwelkomt Brussel van 2 tot 4 maart het Chocoladesalon, voor een nieuw eerbetoon aan Belgische chocolade in al zijn vormen en gedaanten.  Tour & Taxis maakt voor dit salon 8000 m² vrij voor een heerlijk en hartverwarmend moment dat meer dan 130 deelnemers – chocolatiers, banketbakkers, confiseurs, ontwerpers en cacao-experts – samenbrengt!

Chocolade & Cacao: het Grote Avontuur
Het thema van deze nieuwe editie – Chocolade & Cacao: het Grote Avontuur – brengt hulde aan de creativiteit en passie van een hele stiel. Ook de rijke expressies en subtiliteiten van cacao staan in de kijker dankzij de aanwezigheid van producerende landen zoals Peru. Het publiek ontdekt ook alle stappen in de verwerking van cacao tot chocolade dankzij de productieband die de firma Callebaut op het Salon namaakte.
Culinaire ontdekkingen en initiaties, prikkelingen voor de zintuigen, tentoonstellingen ... Tijdens deze editie 2018 mogen bezoekers van alle leeftijden zich aan talloze nieuwigheden verwachten!
Wanneer hop en cacao samenkomen ... Het Salon brengt dit jaar hulde aan de combinatie bier en chocolade, twee legendarische producten van de Belgische culinaire traditie. In een speciale ruimte zal het beroemde Vlaamse merk Duvel 3 dagen lang degustaties aanbieden, in samenwerking met Jitsk Chocolates en in aanwezigheid van biersommelier Brecht Terryn. Gedurende het hele Salon zullen specialisten uit de sector en ambachtelijke brouwerijen ook demonstraties en kringgesprekken over de combinatie van bier en chocolade houden.
Wanneer chocolade een kunstwerk wordt … Traditionele eieren of meer gewaagde vormen? Onze chocolatiers steken elkaar in creativiteit naar de kroon om fijnproevers te verbluffen. Een grote expositie van paaseieren onthult de mooiste creaties van de chocolatiers ... Kwestie van ook de ogen flink de kost te geven!

3 dagen show voor het hele gezin
Drie dagen lang biedt het Salon een compleet programma van leuke en leerrijke activiteiten voor klein en groot.
Modeshow met chocoladejurken: duo's van chocolatiers en designers werken nu al aan de collectie chocoladejurken voor 2018, voor het onvergetelijke event van het Salon. De creaties worden in avant-première onthuld tijdens de openingsavond op donderdag 1 maart en aan het publiek voorgesteld tijdens een unieke modeshow die elke dag om 17 u plaatsvindt. De aangekondigde duo's zijn: Laurent Gerbaud & Patou Saint Germain, Didier Smeets & Maxime Edward Royen, Valentino & Sixtine Anne de Molina, Sigoji & Lara Van Ootegem, Jérôme Grimonpon & Alexa Doctorow, Institut Émile Gryzon & Goha Gabrielyan, Pralibel, Van Dender & Ecole Helmo, Nadia Flecha Guazo, Newtree (Arnaud Eeckhout) & Mélissa Martin Ciudad, L'Alchimie du Chocolat (Kevin Flener en Géraldine Jonné) & Laura Moulin – HEFF (Haute Ecole Francisco Ferrer).
Demonstraties: op het podium van de Pastry Show verschijnen ieder uur andere grote meester-banketbakkers en meester-chocolatiers om voor de ogen van het publiek hun beste chocoladegerechten te maken en professionele tips te verklappen. Zij bevestigden hun aanwezigheid op het podium van de Pastry Show al: Chez Léon, Eric Fernez (D'Eugénie à Emilie**), Christophe Hardiquest (Bon Bon**), Isabelle Arpin (WY Brussels*),  Michel Van Cauwelaart (Le Pilori*), Roland Debuyst (Bocuse d’argent 1997), Vincent Vervisch, Jean-Philippe Watteyne (iCook).        
De workshops: bezoekers kunnen zelf de handen uit de mouwen steken tijdens unieke workshops onder leiding van Les Secrets du Chef. Kleine chocoladeliefhebbers worden dan weer verwacht in Chocoland voor speciale workshops voor kinderen, georganiseerd in samenwerking met het instituut Emile Gryzon.
Degustatie-lezingen: bezoekers ontdekken meer over chocolade en cacao tijdens lezingen en debatten door deskundigen en ervaren liefhebbers op het podium van de Cacao Show. Enkele van de thema's: de trend van bean-to-bar, de grote comeback van warme chocolademelk, de combinatie wijn & chocolade / bier & chocolade en koffie & chocolade, eerlijke chocolade, …
Signeersessies: in samenwerking met de bekende boekhandel Filigranes geeft het Salon zijn bezoekers de kans om de nieuwste culinaire literatuur te ontdekken en recent verschenen boeken over gastronomie, chocolade en gebak te laten signeren door de auteurs.
Choco-Story, het chocolademuseum van Brussel, zal een ruimte voor activiteiten en ontdekkingen inrichten, met cacaolessen voor kinderen, geleide bezoeken aan het Salon, een culturele tentoonstelling, ... 
De ruimte 'Jong Talent', gesponsord door Stad Brussel, keert ook dit jaar terug om nieuw talent uit het Brussels Gewest in de kijker te zetten.  Na het succes van vorig jaar vindt u ook in 2018 de ruimte Trendy Gebak terug, die steeds creatiever en lekkerder wordt.

En laten we zeker de vele verrassingen en events van de chocolatiers niet vergeten, om bezoekers helemaal in verrukking te brengen. Zo zullen er chocolaatjes van de Kat van Galler worden uitgedeeld, in aanwezigheid van de beroemde mascotte.

Waar
Tour & Taxis – Sheds 3 en 4
Havenlaan 86c
1000 – Brussel
Wanneer
Van vrijdag 2 maart tot zondag 4 maart 2018
Geopend van 10 tot 19 u. op vrijdag en zaterdag / van 10 tot 18 u. op zondag
Info
brussels.salon-du-chocolat . com