18/06/19

Beurzen & Expo

SALON 1910 : De nieuwe historische zone van Autoworld


 

Beurzen & Expo - Autoworld ©

Bij Autoworld zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze ruimtes nog interessanter te maken, het prachtige museumgebouw nog beter te benutten en natuurlijk onze bezoekers een leerrijke dag te bezorgen.
Daarom hebben we net een gloednieuwe zone geopend die de link tussen het huidige automuseum en de geschiedenis van het gebouw in de kijker zet: Salon 1910.

Wist u dat ...
Het adembenemende gebouw waarin Autoworld al meer dan 30 jaar gevestigd is, de locatie van de allereerste auto- en fietssalons was? Die werden er georganiseerd van 1902 tot 1934. De hallen waar nu het auto- en luchtvaartmuseum zijn, waren toen met elkaar verbonden en de Esplanade bestond nog niet. 'Salon 1910' is ingericht in een bijna 1000 m² grote zaal in de rechtervleugel van het museum. De zone dompelt u onder in de sfeer van het tijdperk en neemt u mee terug naar de allereerste Salons aan het begin van de vorige eeuw. In die tijd werden auto's besteld en op maat geproduceerd: de toekomstige eigenaar kocht een chassis met motor en bezocht daarna een carrossier, die samen met hem de carrosserie van de auto ontwierp.

In de leerrijke nieuwe zone vindt u tal van foto's en uitvergrote afbeeldingen, een showroom met chassis en afgewerkte auto's, videofragmenten uit de oude doos en natuurlijk een dertigtal auto's zoals ze werden verkocht op de Salons aan het begin van de vorige eeuw.

Alle tentoongestelde wagens waren eerder op verschillende plekken in het museum te bewonderen, maar nu krijgt u de kans om ze in hun historische context te zien. Zo staan er bijvoorbeeld een De Dion Torpedo en een De Dion DE2 uit 1912. In die periode was De Dion-Bouton een van de grootste automerken op de markt. De Peugeot Bebe is een schoolvoorbeeld van de autootjes die meer dan honderd jaar geleden over onze wegen tuften. Een Minerva met dubbele carrosserie geeft een knipoog naar de Belgische zone van het museum, waar de geschiedenis van dit Belgische merk tot in de puntjes wordt uitgelegd. En er zijn nog meer opvallende chassis en afgewerkte auto's. Geef uw ogen bijvoorbeeld de kost aan de Rolls Royce-stand, waar het chassis van een Rolls Silver Ghost uit 1911 en de carrosserie van dezelfde wagen uit 1921 staan. Kent u trouwens het Franse merk Sizaire Naudin? Een van hun auto's uit 1911 maakt deel uit van onze tentoonstelling. Tot slot staan er ook enkele motorfietsen van Minerva, Piedboeuf en andere iconische merken.

Autoworld Museum Brussels
Jubelpark 11, 1000 Brussel
www autoworld.be of +32 2 736 41 65

Beurzen & Expo - Autoworld ©