INTERNATIONALE KRONIEKEN - LUXE EN PRESTIGE

Foto: Jewels - Haute joaillerie - Bijoux de luxe - Bigli


Bigli

New colors - Collectie


De tiende verjaardag van BIGLI’s Mini Sweety collectie mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Nadat de ontwerpers van Bigli eerder dit jaar een prachtige nieuwe kleurencombinatie met blauwe saffier introduceerden, vonden ze het een logische keuze om ook die andere geliefde edelsteen ‘smaragd’ een plaats te geven in de ruime Mini Sweety-collectie. Deze prachtige collectie telt vandaag de dag trouwens al meer dan vijftig verschillende kleuren!

Dankzij het gebruik van layering, een ingenieuze techniek waar Bigli sinds zijn begindagen faam mee verwierf, kon unieke smaragd gecombineerd worden met bergkristal om de klassieke edelsteen een moderne twist te geven. Zo ontstond de nieuwe kleur ‘Emerald Green’. Deze uitzonderlijke kleur die de sfeer van fris woudgroen oproept, is trouwens perfect te combineren met tal van andere kleuren binnen het Bigli-kleurenpalet. De set Columbus is hiervan een mooi voorbeeld. Deze combineert smaragd met apatit en blauwe agaat maar zeker zo mooi zijn combinaties met witte, bruine of zwarte diamant.

Eye of the tiger
Blikvanger in de collectie is ongetwijfeld ook de natuurlijke edelsteen ‘Tiger Eye’. Elk tijgeroog is uniek qua patroon en tekening; bovendien heeft de steen een ongekende diepte. Zijn goudbruine, gevlamde tekeningen komen extra tot hun recht in de herkenbare sobere, ronde slijp van de Mini Sweety. Liefhebbers van stijlvol klassiek kunnen de steen combineren met witte diamant. Durvers combineren hem met zwarte diamant voor een iets gewaagdere combinatie. Met bruine diamant geeft hij dan weer een warme en sensueel effect. Gecombineerd of niet ‘Tiger eye’ is een betoverende steen die de meest verwende kleursteenliefhebber kan blijven fascineren.

Het Belgische merk BIGLI is een van de meest vernieuwende spelers in de luxe-branche van de juwelen. BIGLI opgericht in 1997 onderscheidt zich niet alleen door het gebruik van materialen van hoogstaande kwaliteit maar ook door het uiterst vakkundige zetwerk. Aan het hoofd van het label staat een duo dat elkaar perfect aanvult: Laurence Aerens en Thierry Spitaels. BIGLI’s juwelen hebben vaak unieke kleuren dankzij een ambachtelijke techniek waarbij verschillende lagen van edelstenen op elkaar worden aangebracht. Door deze superpositie krijgt het geheel een ander, dieper kleurtimbre. In nauwelijks twintig jaar tijd werden een tiental lijnen uitgebracht. Het merk wil echter in de eerste plaats continuïteit waarborgen door zijn aanbod voortdurend te herzien en opnieuw uit te vinden met schitterende, complexe variaties.

 

Foto: Jewels - Haute joaillerie - Bijoux de luxe - Bigli

 
Reportage - Perberichten - Luxe en Prestige - Internationale kronieken - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA