BEURZEN & EXPO

« Autoworld »

Autoworld, een levendig museum dat voortdurend in beweging is.

Het museum Autoworld bevindt zich sinds meer dan 25 jaar in de zuidelijke hal van het Jubelpark in Brussel. Dit prestigieuze gebouw werd opgetrokken in 1880 om de vijftigste verjaardag te vieren van het Koninkrijk België. Van 1902 tot 1936 werden hier de eerste autosalons van België georganiseerd.

De ongeveer 300 voertuigen die tentoongesteld staan in Autoworld komen grotendeels uit de verzameling van Ghislain Mahy (die meer dan 1000 voertuigen telt). Zij belichten de meest markante etappes van de automobielgeschiedenis in een luchtige scenografie die het publiek toelaat de voertuigen van dichtbij te bekijken.


Aandacht voor de Belgische auto’s
Maar Autoworld is vooral de enige plaats in de wereld waar men zoveel prestigieuze voertuigen vindt die in België werden geproduceerd. Ons land telde ooit meer dan 200 merken, met namen als Minerva, FN, Excelsior, Fondu, Vivinius, Imperia…

De dynamische aanpak van de nieuwe directie sinds 2011 zorgt voor een heropbloei van het museum met heel wat vernieuwingen.
Nieuwe thematische zones zoals de voertuigen van de openbare diensten (brandweer- en ziekenwagens), uit het wagenpark van de Koninklijke familie, milieuvriendelijke auto’s, naast een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen voor de oldtimerclubs.

Op de eerste verdieping kan de bezoeker kennis maken met de evolutie van de auto design, naast opmerkelijke auto’s uit de jaren ’60, ’70 en ’80.


« Sport & Competitie » - de nieuwste zone in Autoworld
In Juni 2012 werd deze nieuwe zone ingehuldigd op de eerste verdieping. Een ruimte voorbehouden aan de mijlpalen van de autosport (rally en circuit) sinds 1906. Meer dan twintig auto’s worden in een uniek en dynamisch kader tentoongesteld, zoals een verhoogde bocht, een startgrid, oude paddockgebouwen en de Michel Vaillanthoek. Heel wat foto’s, filmen en informatieve schermen zorgen voor de nodige informatie.
   

Musée de l’Automobile « Autoworld »
Esplanade du Parc du Cinquantenaire 11
1000 Bruxelles


Tel.: +32 2 736 41 65
Een e-mail sturen
www.autoworld.be

<< Vorige pagina
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA