BEURZEN & EXPO

Culinaria ²

Wij, Belgen, hebben de reputatie fijnproevers te zijn met een Bourgondisch temperament en een voorliefde voor goede wijnen. Er wordt zelfs gezegd dat wij deel uitmaken van de beste klanten van de grote Franse restaurants. Dit traditionele beeld is aan het evolueren en een nieuwe wind waait over onze culinaire sferen. De generatie van hedendaagse koks laat, ver buiten onze grenzen, over zich spreken.

Zo gaan o.a. hun bijdragen niet onopgemerkt voorbij tijdens de verschillende gastronomische congressen. Een overzicht van deze kleine wereld verzamelen om op één zelfde locatie een sluier rijk aan sterren te onthullen, was de ambitie van Culinaria². We kunnen stellen dat deze doelstelling op zich reeds geslaagd is met de lijst van de zestien deelnemende restaurateurs. Culinaria² wordt omgetoverd tot het restaurant met de meeste sterren gedurende één lang weekend. Culinaria Square vertegenwoordigt op deze manier het belangrijkste gastronomische evenement voor het grote publiek van heel Europa!

Een culinair paradijs waarbij uw smaakpapillen een gastronomisch parcours ontdekken dat gecreëerd en voorgesteld wordt door de beste chefs van het land.

Culinaria² biedt een uitzonderlijke en unieke gastronomische ervaring, gespreid over verschillende dagen en gewijd aan de tafelkunst, het ontdekken van smaken en het ontmoeten van de beste culinaire kunstenaars. Culinaria² verenigt 16 van de meest gereputeerde chefs van het land die samen 26 Michelin-sterren vertegenwoordigen.

Tijdens deze Garden Party kan de bezoeker één of meerdere menu’s komen ontdekken. Deze menu’s, in totaal voorgesteld door 16 recepten, werden uitgedacht en voorbereid door 16 top chefs. Elk menu, bestaande uit 4 gerechten (2 voorgerechten, 1 hoofdgerecht, 1 dessert, 4 glazen wijn, water en koffie), kan gedegusteerd worden voor een democratische prijs van 45€/menu of 40€/menu in voorverkoop. Het restaurant en zijn kaart op zich zijn de verplaatsing al meer dan waard.

Maar Culinaria² is veel meer dan een degustatie van uitzonderlijke gerechten. Dit evenement biedt eveneens de kans aan de culinaire liefhebbers en nieuwsgierige foodies om meer te weten te komen over deze wereld. De meeste lekkerbekken, op zoek naar nieuwe ontdekkingen, zullen de kans krijgen deel te nemen aan ludieke en pedagogische workshops. Op het programma staan tevens: waardevolle adviezen van de chefs, de onthulling van smaken en aroma’s van koffie, wijnen, champagne en bier en een initiatie tot de culinaire kunsten… en zeker ook niet te vergeten zijn de workshops voor kinderen.

België, het land bij uitstek voor smaakvol vlees, is ook het land van kwalitatieve ambachtsproducten. Culinaria² verenigt een vijftigtal onder hen onder de vorm van een markt. Wij gaan de uitdaging aan om iedereen iets te laten vinden om zijn mandje te vullen en dit op een originele manier.

Nog een genoegen om naar uit te kijken!

Kortom, dit festival van smaken brengt u een zeer gevarieerd gamma van gastronomische proeverijen speciaal ontworpen om de inspiratie van de bezoekers van Culinaria² te prikkelen.

Hoe vaak heeft u de kans om meer dan één sterren restaurant te ontdekken op één zelfde dag? Gaande van voedingsartikelen tot een service op dienstblad, ons doel is aan de meest veeleisende verwachtingen van elk van de deelnemers te voldoen, of deze nu exposant, restaurateur of bezoeker is.

Wij wensen u alvast een mooie en aangename ontdekkingstocht toe, smakelijk
   

Culinaria ²
Tour & Taxis Avenue du port 86C
1000 Bruxelles


Tel.: +32 2 661 33 70
Fax: +32 2 779 87 77
Een e-mail sturen
www.culinaria.brussels/

<< Vorige pagina
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA