LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Luxewagens - Bentley ©
Bentley
Succes in sleutelmarkten verzekert verdere groei voor Bentley

- Stijging met 9% tegenover succesvol 2012 in de eerste drie kwartalen van dit jaar
- Aanzienlijke groei in VS, Europa en Midden-Oosten
- Verdelernet blijft groeien

Bentley Motors heeft zijn succes uit de eerste helft van 2013 voortgezet. In de periode tot eind september van dit jaar groeide het aantal leveringen met 9% tot 6.516 wagens (2012: 5.969 ex.).

De volledige Amerikaanse markt, de belangrijkste regio voor Bentley, bleef samen met Europa en het Midden-Oosten sterk groeien. De succesvolle verkoop geldt voor alle modelreeksen: de nieuwe Flying Spur, Continental GT en Mulsanne. Kevin Rose, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor verkoop, marketing en naverkoop, verklaart: "De vraag naar onze W12-modellen blijft groot, de Continental GT Speed en Continental GT Speed Convertible kennen in alle regio's succes. Daardoor en door de toegenomen verkoop van onze V8-modellen en van de Mulsanne kunnen we ons succes verder uitbouwen en onze positie als marktleider tegenover onze directe concurrenten in het segment van luxewagens verder verstevigen." Met 2.022 geleverde wagens en een stijging van 16% tegenover vorig jaar blijft de Amerikaanse markt de belangrijkste verkoopregio voor Bentley. De recente uitbreiding van het verdelernet tot 44 Bentley-dealers in continentaal Europa zorgde opnieuw voor een boost in de Europese markt, waar het aantal geleverde voertuigen met 14% steeg tot 1.081 wagens. In Groot-BrittanniŽ werden 1.055 wagens geleverd, goed voor een toename met 24%.

De Mulsanne, het vlaggenschip van Bentley, blijft bijzonder populair in het Midden-Oosten. In die regio werden 53% meer exemplaren van het model geleverd. In totaal werden er 596 voertuigen aan klanten geleverd, wat een stijging van 26% vertegenwoordigt. Met een groei van 38% tot 315 geleverde exemplaren zette het merk ook in de regio AziŽ/Stille Oceaan een goed resultaat neer.

Binnen AziŽ kon het merk vooral in Japan verder groeien. Hier steeg het aantal geleverde wagens met 9% tot 142 exemplaren. In China begonnen in het derde kwartaal de leveringen van de langverwachte nieuwe Flying Spur. Sinds het begin van dit jaar werden daar 1.264 wagens aan klanten geleverd, een daling met 17% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Globaal gezien blijft Bentley optimistisch om het jaar 2013 af te sluiten met een groeipercentage van twee cijfers.

 

Foto: Luxewagens - Bentley ©

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA