gepubliceerd op: 24-01-2019
Love Bugs Parade
Foto: Autoworld ©
 

De 11de Love Bugs Parade viert de 50ste verjaardag van het Woodstock Festival

 

 

We schrijven vijftig jaar geleden, in een veld dichtbij een klein stadje in de Amerikaanse staat New York: Woodstock. Een muziekfestival georganiseerd als ode aan Bob Dylan kende een niet te voorspellen toeloop en een tot dan toe ongezien aantal bezoekers: er waren 50.000 toeschouwers verwacht, het werden er een half miljoen! Woodstock groeide uit tot een waar fenomeen waar vijftig jaar later nog over wordt gesproken, en dat door alle generaties. Als emblematisch festival van de hippiecultuur ontving Woodstock 32 groepen en solisten uit de genres folk, rock, soul en blues. Tal van nummers die toen werden gespeeld, kregen een legendarische status, net als hun uitvoerders: Jimi Hendrix, Santana, Joe Cocker, Joan Baez, Janis Joplin en ga zo maar door. In datzelfde jaar zette Neil Armstrong voor het eerst voet op de maan. En ook de VW Kever en T1 Combi waren al van de partij: ze waren het favoriete vervoersmiddel van festivalgangers en globetrotters allerhande. De film ‘The Love Bug’ had de sympathieke kleine auto tegen die tijd al beroemd – en bijna menselijk – gemaakt. Hij groeide uit tot een van de symbolen van de verliefdheid.


Traditiegetrouw organiseert het museum Autoworld met de steun van het merk Volkswagen de elfde Love Bugs Parade in Brussel, en dat niet toevallig de zondag voor Sint-Valentijn. Sinds 2009 komen heel wat VW Kevers en Beetles samen in de straten van de hoofdstad, waar ze zich doen opmerken door hun kleuren, bloemen, decoratie en... hun aantal. 

En dat is dit jaar niet anders: op zondag 10 februari 2019 worden er om 11.00 uur maar liefst 300 VW Kevers en Beetles verwacht in het Jubelpark, alsook hun traditionele compagnons, de T1 Combi. De deelnemers werden verzocht zich te kleden in Woodstock-outfit en de organisatoren voorzien een muzikale Combi om ze te ontvangen.

Een bijeenkomst die jong en oud in vervoering brengt!
Kleurrijk aangekleed, gepersonaliseerd, gedoopt, vermenselijkt... De Herbies, Giselles, nummers 53, Vocho Verdes en Beetles in alle kleuren zorgen voor een waar spektakel. Hun liefde voor deze auto’s brengt de eigenaars elk jaar samen in naam van de vrijheid, muziek en gezelligheid van de sixties en seventies!
Tussen 11.00 u en 14.00 u kan het publiek zich bij ons komen onderdompelen in de uitzonderlijke sfeer die er dan voor Autoworld hangt.

Om 13.30 u wordt het vertreksignaal gegeven! Dan zet de Love Bugs Parade zich in gang in een vrolijke chaos van getoeter en vreugdekreten. De route brengt onze Kevers via de koninklijke Tervurenlaan naar het nieuwe Africa Museum in Tervuren. Na enkele omzwervingen in het naburige bos komen de wagens tussen 15.30 en 16.00 uur terug naar Autoworld.

Zet 10 februari dus al maar in uw agenda! Haal uw kleren uit de jaren ‘66 tot ‘69 boven en breng ons een bezoek!

Auteur van het artikel : Autoworld
<< Vorige pagina  
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA