gepubliceerd op: 29-08-2016
Autoworld Brussels
Foto: Autoworld Brussels ©
 

30 jarig bestaan

 

Er zijn zo van die plaatsen waar de tijd geen vat op lijkt te hebben… en andere plaatsen die met de jaren jonger lijken te worden. Autoworld behoort tot die tweede categorie.

Het museum opgericht, in september 1986, met als doelstelling een onderdak te bieden aan een deel van de prachtige collectie van Ghislain Mahy viert vandaag zijn 30e verjaardag met een dynamisme waar slechts weinig andere musea mee kunnen uitpakken.
De afgelopen vijf jaar is Autoworld uitgegroeid tot veel meer dan een museum. Het trekt bezoekers aan van over de hele wereld. Niet alleen voor de permanente collectie en de nieuwe zones die in de loop der jaren zijn ingericht, maar ook voor de talrijke en vaak spectaculaire tijdelijke tentoonstellingen die er worden georganiseerd.

Naar aanleiding van zijn 30e verjaardag krijgt Autoworld er een extra ruimte bij, een soort collectief geheugen met een overzicht van de geschiedenis van het gebouw en het museum specifiek, algemene autogeschiedenis en de grote gebeurtenissen die zich in die jaren op Belgisch, Europees en wereldniveau hebben afgespeeld. Deze nieuwe ruimte wordt een interactieve zone, waarin de bezoekers talrijke unieke documenten, video’s, foto’s, affiches, … kunnen ontdekken.

Gelijktijdig met de opening van de nieuwe zone zet Autoworld een twintigtal voertuigen ‘in the Spotlight’ die de afgelopen 30 jaar een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten.

‘In de Spotlight’ vindt plaats van 15 september tot 23 oktober 2016 en ook de nieuwe zone (op de eerste verdieping van het museum) zal vanaf 15 september toegankelijk zijn voor het publiek.

PRAKTISCHE INLICHTINGEN
AUTOWORLD MUSEUM BRUSSELS
Jubelpark 11 - 1000 Brussel
Iedere dag open - zelfs op maandag - van 10.00 u tot 18.00 u
De toegangsprijs voor het museum bedraagt: 10€/volwassene - 8€/senior – 7€/student
4€/kind van 6-12 jaar - gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar
Info: www autoworld.be of +32 (0)2 736 41 65

Auteur van het artikel : Autoworld Brussels
<< Vorige pagina  
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA