LUXE EN PRESTIGE - KUNST EN CULTUUR
Foto: Luxury cars - Audi
AUDI
Belgische klanten vieren 20 jaar Audi TT in Zolder

De Audi TT bestaat 20 jaar en dat werd op 17 november uitgebreid gevierd op het circuit van Zolder. Maar liefst 140 Belgische TT-fans lieten zich verleiden tot een rondje op het circuit met de Audi TT. Het werd een bonte verzameling van 69 Audi’s TT, waaronder een Audi TT Roadster van maar liefst 16 jaar oud en met 260.000 km op de teller. “Geen enkel probleem heb ik er mee gehad, alleen wat onderhoudskosten”, verklaarde de trotste 73-jarige eigenaar.

De Audi TT is een stijlicoon. Al sinds de première van het eerste studiemodel in 1995 staat de Audi TT synoniem voor rijplezier, design en liefde voor het detail. Wanneer in de herfst van 1998 de eerste Audi TT Coupé op de markt komt, een jaar later gevolgd door de eerste TT Roadster, verschillen de beide seriemodellen nauwelijks van de showcars waarmee het allemaal begon: een droom voor iedere designer. Het centrale designmotief was de cirkel: de gebogen daklijn, voor- een achterzijde stonden in nadrukkelijk contrast met een strak horizontaal lijnenspel.

Twintig jaar na de lancering van de oer-TT krijgt de derde generatie van de Audi TT een uitgebreide update mee. Het koetswerkdesign wordt sportief aangescherpt, hij krijgt krachtige motoren onder de kap en kan bogen op een uitgebreidere standaarduitrusting.

De TT 20 years-variant van de vernieuwde Audi TT werd in Zolder in Belgische première voorgesteld. Dit jubileummodel is beschikbaar als Coupé en als Roadster en wordt geproduceerd in een beperkte oplage van 999 stuks. Deze speciale versie krijgt subtiele verwijzingen mee naar het eerste studiemodel van de Roadster dat in 1995 werd voorgesteld op de Tokyo Motor Show. In het interieur herinnert het verfijnde nappaleder in mocassinbruin met specifieke contrasterende Panuka-stiksels aan het begin van de TT-geschiedenis. Andere specifieke kenmerken zijn de typische vorm van de uitlaatpijpen, de Matrix OLED-achterlichten, de matte Audi-ringen boven de sideskirts en diverse TT 20 years-aanduidingen in het in-en exterieur. Deze verjaardagseditie is beschikbaar in de kleuren Arrowgrijs en Nanogrijs.

Sofie Luyckx, PR Manager Audi: “Meer nog dan de verjaardag van het model, werd in Zolder de passie van de hele TT-community gevierd. Want dat is waar het tenslotte om gaat: de liefde van echte Audi TT-fans voor hun wagen.”

 

Foto: Luxury cars - Audi

 
Kunst en Cultuur - Luxe en Prestige - PrestigeGuide online inzet << Vorige pagina
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA