gepubliceerd op: 12-02-2015
7e Love Bugs Parade
Foto: Autoworld
 

Eén week vóór de Love Bugs Parade, die traditiegetrouw plaatsvindt op de zondag die het dichtst in de buurt van Sint-Valentijn valt, kunnen we al zeggen dat het evenement een succes wordt. Dat valt af te leiden uit het grote enthousiasme van de eigenaars van VW Kevers die aan het evenement willen deelnemen.

 

De inschrijvingen moesten vroeger dan voorzien worden afgesloten, want de kaap van 200 Kevers en Beetles werd lang geleden al overschreden… en de Esplanade van het Jubelplein, waar de auto’s verzamelen voordat aan de rit wordt begonnen, kan nu eenmaal niet worden uitgebreid.

Het publiek wordt natuurlijk wel met open armen ontvangen, om in Brussel mee te genieten van de unieke sfeer die bij de gepassioneerde liefhebbers voor deze modellen heerst. Bezoekers zullen kunnen wandelen tussen VW Kevers van alle mogelijke leeftijden (de oudste ingeschreven Kever dateert van 1950; de jongste deelnemer is een Beetle van 2014). Het wordt ook een bijzonder kleurrijk gebeuren, waar nostalgie en humor niet ver af zijn. En als het weer een beetje meezit, zullen de cabrioletversies zelfs met open dak aan hun rit door de hoofdstad kunnen beginnen.

Parcours
De deelnemers krijgen ongeveer het volgende parcours voorgeschoteld.
Om half twee stipt vertrekt de eerste Kever van vóór Autoworld (een moment dat u zeker niet mag missen!). Van daaruit gaat het richting Wetstraat (via de tunnel onder het Schumanplein), een ommetje langs het Warandepark en het Paleis en vervolgens via de Koningsstraat naar de Kruidtuin en richting IJzerplein. Daar slaat de Love Bugs Parade af naar rechts en volgt de Willebroekkaai tot aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken, de Koninklijk Parklaan en ten slotte het Atomium, waar de auto’s een klein uur (van 14.15 u tot 15.30 u) ‘uitrusten’ voordat de terugweg wordt aangevat naar Autoworld via de Van Praetlaan en de Van Praetbrug, de Lambermontlaan, de Reyerslaan en de Louis Schmidtlaan…

Intussen… in Autoworld…
Het publiek dat in afwachting van de terugkeer van de Kevers op het Jubelplein gebleven is, kan het museum bezoeken. Een aanrader in dat verband is de tijdelijke tentoonstelling van februari: ‘Varianten van de Kever’, waar ze kunnen kennismaken met een aantal opvallende variaties op de klassieker, zoals de Buggy Ritter, de Karmann Ghia, de Baja, de VW 181, de pick-upversie van de Kever of de Combi T1, de trouwste metgezel van de Kever!

Praktische inlichtingen:
Autoworld - Esplanade van het Jubelpark – 1000 Brussel
Iedere dag open (zelfs op maandag) van 10.00 u tot 18.00 u
Meer informatie: www autoworld.be of +32.2.736.41.65

Auteur van het artikel : Autoworld
<< Vorige pagina  
 
 
 
SITEPLAN I BEDRIJVEN I ADVERTEERDERS I CONTACT OPNEMEN MET HET TEAM I JOBS I WETTELIJKE BEPALINGEN I PROFESSIONELE PAGINA